Războiul din Ucraina, ziua 840. Rusia a lansat un atac major cu rachete balistice şi drone asupra Kievului / Numărul participanţilor la summitul pentru pace din Elveţia este în scădere

Spread the love

Rusia a atacat Kievul, capitala Ucrainei, cu rachete Kh-101/Kh-555/Kh-55, rachete balistice şi drone, însă forţele de apărare aeriană au interceptat toate ţintele, relatează ukrinform.

net.

Rusia a lansat un atac major cu rachete balistice şi drone asupra Kievului Forţele ucrainene au distrus două radare ale sistemelor de apărare aeriană S-300 şi S-400 în mai multe zone din Crimeea ocupată în noaptea de 12 iunie, a anunţat Statul Major General al Ucrainei, potrivit Kyiv Independent.

Explozii au fost raportate în mai multe oraşe din peninsulă, precum şi în Krasnodar Krai din Rusia, în timpul nopţii.

Preşedintele Volodimir Zelenski se va întâlni cu omologul său american Joe Biden în marja summitului Grupului celor Şapte (G7) din Italia, la 13 iunie, a declarat la 11 iunie purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate al SUA, John Kirby.

Vezi mai multe articole din categoria externe Summitul va avea loc în perioada 13-15 iunie în Apulia, o regiune sudică a Italiei.

Se aşteaptă ca cel puţin cincisprezece ţări şi instituţii invitate să participe, pe lângă liderii Grupului celor şapte, notează Kyiv Independent.

Numărul ţărilor şi organizaţiilor care şi-au confirmat participarea la summitul mondial pentru pace din Ucraina a scăzut de la 93 la 78, a anunţat la 11 iunie Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL), citând mai mulţi diplomaţi europeni anonimi.

Summitul de pace va avea loc în Elveţia, în perioada 15-16 iunie.

„Inamicul a lansat un alt atac cu rachete asupra capitalei! Atacul a fost combinat, cu diferite tipuri de arme folosite.

Inamicul a lansat rachete de croazieră Kh-101/Kh-555/Kh-55”, se precizează în postarea de pe Telegram.

Potrivit rapoartelor preliminare, în timpul atacului, ruşii au tras şi rachete balistice spre capitală.

Alerta de raid aerian de la Kiev a durat aproape două ore.

Forţele de apărare aeriană au interceptat toate ţintele inamice.

Potrivit informaţiilor preliminare, în capitală nu au existat victime sau pagube.

 

Lasă un răspuns