Nicușor Dan: Este anormal de mare numărul de buletine de vot care au ajuns la alegători, dar nu și în urne

Spread the love

Primarul reales al Capitalei, Nicușor Dan, a vorbit miercuri seară, pe pagina sa de Facebook, despre neregulile înregistrate la anumite secții de votare din București.

„Fapta de a înlocui procesul verbal semnat de membrii comisiei din secția de votare cu un alt proces verbal trimis biroului electoral este extrem de gravă și trebuie cercetată urgent de parchete (nu am informația despre cât de frecventă este această faptă și dacă a influențat rezultatul votului)”, spune editul.

Nicușor Dan acuză și faptul că este anormal de mare numărul de buletine de vot care au ajuns în secții și nu au ajuns la alegători și numărul de buletine de vot care au ajuns la alegători și nu au mai ajuns în urne.

„Trebuie făcută o analiză a modului în care buletinele de vot au dispărut.

Este inadmisibilă organizarea procesului electoral, cu membri ai birourilor electorale la limita epuizării și formalități neîncheiate la câteva zile de la alegeri.

AEP nu a avut nicio preocupare în toți acești ani să adapteze procesul electoral la exemplele de bună practică din alte țări”, a mai scris acesta.

Lasă un răspuns