Emmanuel Macron îndeamnă francezii să respingă extremismul la alegerile anticipate: „Nu vreau să predau cheile puterii extremei drepte în 2027”

Spread the love

Emmanuel Macron îndeamnă francezii să respingă extremismul la alegerile anticipate: „Nu vreau să predau cheile puterii extremei drepte în 2027” Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, i-a îndemnat pe „toţi cei care spun «nu» extremismului” să îl susţină în alegerile legislative anticipate pe care le-a convocat după rezultatele alegerilor europarlamentare din Franţa.

Acolo, extrema dreaptă a obţinut 32% din voturi, de două ori mai mult decât partidul său.

Vezi mai multe articole din categoria externe „Îmi doresc ca, la momentul potrivit, acei bărbaţi şi acele femei cu mintea sănătoasă care sunt capabili să spună nu extremismului, să se adune”, a declarat el miercuri, într-o conferinţă de presă la Paris, notează Deutsche Welle.

„Nu vreau să predau cheile puterii extremei drepte în 2027”, a afirmat Macron în timpul conferinţei de la Paris, făcând trimitere la următoarele alegeri prezidenţiale din Franţa.

„De aceea am declanşat alegeri [legislative] anticipate”, a completat el.

În opinia sa, Macron consideră că „întoarcerea la poporul suveran este singura decizie republicană în acest context”.

Pe plan internaţional, el a avertizat că extrema dreaptă condusă de Marine Le Pen şi Jordan Bardella, formaţiunea care a obţinut 32% din voturi la alegerile europene, ar putea scoate Franţa din NATO şi ar putea inaugura o nouă „ambiguitate” faţă de agresiunea rusă în Europa de Est.

În cursul zilei de miercuri, liderul formaţiunii Les Républicains – de dreapta –, Éric Ciotti, a anunţat că se va alia la alegerile anticipate din Franţa cu partidul de extremă dreapta a lui Marine Le Pen.

În acest sens, se conturează posibilitatea formării unei coaliţii „anti-Macron”, care accentuează starea confuză în care se află Franţa.

Lasă un răspuns