Centrul dedicat vârstnicilor, pe Calea Baciului. Emil Boc, vizită în teren: „Lucrările de șantier merg foarte bine”.

Spread the love

  „Șantierul este în desfășurare, se lucrează pe toate planurile”, a declarat edilul Emil Boc, miercuri, în cadrul vizitei de pe șantierul viitorului centru dedicat seniorilor, situat pe Calea Baciului din Cluj-Napoca.

 „Exact acum trei săptămâni a fost deschis șantierul, în urma demolării unei clădiri vechi din zonă.

 Iar aici se construiește un centru cu 70 de locuri, pentru seniorii cetățeii care au venituri reduse, care nu au pe nimeni la Cluj, care au dificultăți de întreținere, singuri, care pur și simplu vor să-și petreacă bătrânețile în condiții decente, ca orice cetățean european.

 Cu alte cuvinte, aici vor avea acces la îngrijire de calitate, la petrecerea timpului liber într-o manieră agreabilă și de socializare, la zone de fitness, la zone de terapie”, a explicat primarul Emil Boc.

 Căminul pentru vârstnici – cu un regim de înălțime S+P+2E – va avea o suprafață de 1410 mp și o capacitate de aproximativ 70 locuri (42 camere), inclusiv pentru persoanele cu dizabilități.

Pe lângă unitățile de cazare, vor fi amenajate săli de mese, bibliotecă, bucătărie, spații de loisir, cabinete de fizioterapie și kinetoterapie.

„Odată cu creșterea speranței de viață, în urma progreselor medicinei și a creșterii calității vieții, obiectivul este să trăim mai mult și mai bine.

Sunt două modalități: având grijă de sănătate, prin mișcare și alimentație rațională, prin echilibru în tot ceea ce facem, dar și prin asigurarea unor condiții de infrastructură astfel încât în acest oraș nimeni să nu fie uitat și nimeni să nu fie abandonat.

 Acest centru dedicat vârstnicilor reprezintă o modalitate prin care, din bani publici, construim un asemenea obiectiv pentru o viață de calitate la orice vârstă”, a explicat Emil Boc.

În urma deschiderii șantierului, au fost realizate săpături la o adâncime de 3-4 m, a fost turnată o placă de beton pentru începerea construcției.

 „În prima etapă s-a recurs la lucrări de demolare a vechii construcții, după care am trecut la a doua parte, adică tot ceea ce presupune lucrări de excavații.

Se poate spune că, propriu-zis, lucrăm pe mai multe fronturi: am pregătit front pentru a se face hidroizolațiile, lucrăm la rmătură și aș putea spune că lucrările merg destul de bine”, potrivit constructorului.

 Și primarul Emil Boc a apreciat evoluția lucrărilor de șantier.

„Dacă ați reușit în trei săptămâni cu ploaie și cod roșu să ajungeți aici, eu zic că lucrările merg foarte bine și vor decurge într-un ritm susținut”, și-a exprimat încrederea edilul Emil Boc.

 Investiția este în valoare de 6 milioane de euro, din bugetul local, iar termenul de realizare este de 20 de luni.

Noul cămin pentru vârstnici are termen de realizare final luna februarie 2026.

Citiți monitorulcj.

ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns