REZULTATE ALEGERI 2024. Clotilde Armand a depus cerere de renumărare a voturilor în Sectorul 1 din București: „Ne lipsesc foarte multe voturi” / PNL anunță că a câștigat alegerile

Spread the love

Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand, care îşi dispută victoria în alegeri cu candidatul PSD – PNL George Tuţă, a anunțat marţi dimineață că a depus cerere de renumărare a voturilor şi că a sesizat autorităţile privind tentativele de fraudă de la mai multe secţii de votare.

Tuță conducea marți dimineață cu o diferență de 672 de voturi, potrivit datelor oferite de Autoritatea Electorală Permanentă.

Clotilde Armand şi candidatul PSD-PNL George Tuţă îşi dispută victoria la Primăria Sectorului 1, diferenţa de voturi dintre ei fiind foarte mică.

Marți dimineață, Armand a anunțat pe Facebook că vrea renumărarea voturilor și că a făcut plângere penală împotriva reprezentantului PSD în BEC Sector 1.

„Am depus cerere de renumărare a voturilor.

Am sesizat autorităţile privind tentativele de fraudă de la mai multe secţii de votare; Vă reamintesc pentru toţi cei care aţi auzit declaraţii publice ale mai multor politicieni să nu mergeţi după fentă fiindcă s-au numărat oficial până azi doar 40 de secţii din totalul de 166”, a sus Armand.

„Diferenţa de voturi pe numărătoare paralelă a partidelor este foarte, foarte mică şi de aceea s-au grăbit unii din PNL şi PSD să arunce public cu mesaje false că au câştigat”, a spus Clotilde Armand.

Potrivit datelor oferite de Autoritatea Electorală Permanentă, între cei doi exista marți dimineață o diferență de 672 de voturi.

Ea a vorbit despre secţii „cu probleme”, precum şi despre „probleme cu urna mobilă”.

„Ne lipsesc foarte multe voturi în secţiile cu probleme, acolo unde i-am prins că vor să fure.

De asemenea au fost mari probleme cu urna mobilă.

Aşteptăm numărătoarea şi datele oficiale.

Noi am mai păţit aşa ceva în 2016.

Ştie şi Ciolacu cum ne-au furat atunci”, a afirmat primarul Sectorului 1.

Ulterior, Armand a anunțat și că a făcut o plângere penală împotriva reprezentantului PSD în Biroul Electoral Sector 1, Alexandru-Constantin Enăchescu.

„A fost prins pe holul Secției de votare.

nr 34 de la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară cum împreună cu mai mulți membri ai secției de votare au desigilat sacii plini cu buletinele de vot și umblau în ei.

Își acopereau urmele.

Așa vor PNL PSD să câștige.

Prin fraudă.

Și asta e doar una dintre dovezi”, a scris ea.

PNL a răspuns, printr-un comunicat, tot marți dimineață.

„În ciuda încercărilor disperate ale doamnei Armand de a opri ieri numărarea voturilor, chiar şi cu preţul umilirii a sute de oameni dincolo de limita epuizării fizice, candidatul alianţei PNL-PSD George Cristian Tuţă a câştigat alegerile pentru Primăria Sectorului 1! Procesele verbale cu voturile numărate sunt cea mai bună dovadă”, spune filiala PNL Sector 1 pe Facebook.

„Calculul îl poate face oricine.

Va rezulta acelaşi lucru: George Tuţă va fi în următorii patru ani de zile primarul Sectorului 1!”, mai transmite PNL Sector 1.

Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a declarat și el luni că George Tuţă a câştigat alegerile la Sectorulul 1 şi Clotilde Armand ar trebui să se împace cu ideea, să nu mai ameninţe, să nu mai facă presiune şi să nu mai facă plângeri penale împotriva preşedinţilor de secţii.

Luni seară, Armand a cerut suspendarea procesului de validare a rezultatelor din secțiile de votare din sector, cu sacii cu voturi puși într-o cameră sigilată, sub paza jandarmilor.

Armand propune ca procesul să fie reluat marți dimineață, astfel încât reprezentanții secțiilor de votare să fie odihniți, ținând seama că au mai bine de 36 de ore de când nu au mai dormit.

„În acest moment, la Piața Amzei, unde este sediul Biroului Electoral Sector 1, este o situație de neacceptat pentru o capitală europeană, iar Autoritatea Electorală Permanentă și Biroul Electoral Central sunt complici la ce se întâmplă.

Zeci de reprezentanți ai secțiilor de votare au stat în soare, la coadă, toată ziua pentru a valida procesele-verbale și pentru a depune sacii cu voturi.

Mai multe persoane au leșinat astăzi, iar SMURD-ul a fost chemat de urgență.

Situația este dramatică și nu exagerez”, a scris Clotilde Armand, într-o postare pe Facebook.

În condițiile în care mai puțin de o treime din procesele verbale încheiate în secțiile de votare au fost validate de Biroul Electoral Sectorul 1, Armand a cerut ca procesul de validare să fie suspendat pe durata acestei nopți.

„Să închidă sacii și procesele verbale într-o cameră sigilată din Piața Amzei care să fie păzită de jandarmi sau să permită întoarcerea lor în secțiile de votare, iar sacii și procese-verbale să rămână sub paza jandarmilor.

Procesul de validare să fie reluat mâine, cu reprezentanții secțiilor de votare odihniți.

Doar cu mintea limpede putem rezolva aceste probleme.

Nu mi s-a răspuns la aceste solicitări!”, a scris candidata USR.

Ea i-a reproșat premierului Ciolacu faptul că s-a pronunțat asupra câștigătorului alegerilor din sector, deși există nereguli în procesul de numărare.

Lasă un răspuns