Război în Ucraina, ziua 839: Zelenski a ajuns în Germania pentru o conferință și discuții cu Scholz / Un avion Su-34 s-a prăbușit în Caucaz / Noul pact de cooperare Rusia-Iran a fost suspendat

Spread the love

Volodimir Zelenski a anunțat că a sosit în Germania pentru o conferință privind modul în care Ucraina se va reconstrui după război și că va purta, de asemenea, discuții cu cancelarul Olaf Scholz.

Zelenski a scris că măsurile privind sectorul energetic al Ucrainei, distrus de atacurile aeriene rusești, vor fi prioritare la conferință, un eveniment anual.

Discuțiile sale cu Sholz se vor concentra pe continuarea sprijinului militar, inclusiv apărarea aeriană și fabricarea în comun de muniții, precum și pe coordonarea pozițiilor înainte de „summitul pentru pace” care va fi găzduit de Elveția săptămâna aceasta, transmite Reuters.

08:42 Noul acord de cooperare extinsă între Moscova și Teheran a fost suspendat temporar din cauza problemelor cu care se confruntă partenerii iranieni, a anunțat marți un oficial al Ministerului rus de Externe, citat de agenția de stat RIA.

„Aceasta este o decizie strategică a conducerii celor două țări”, a spus pe Zamir Kabulov.

„Procesul .

.

.

s-a oprit din cauza problemelor pe care le au partenerii noștri iranieni”, a spus reprezentantul ministerului condus de Serghei Lavrov.

Partea iraniană nu a reacționat până acum la această informație.

Lucrările la un nou acord major între Moscova și Teheran au fost anunțate în septembrie 2022, în timpul unei întâlniri între președintele rus Vladimir Putin și fostul președinte al Republicii Islamice, Ebrahim Raisi, mort într-un accident de elicopter luna trecută.

(Reuters)08:37 Un avion de război rusesc SU-34 s-a prăbușit în munții Caucaz în timpul unui zbor de antrenament de rutină, probabil din cauza unei defecțiuni tehnice, cei aflați la bord au murit, a transmis marți ministerul apărării de la Moscova, citat de agențiile de presă rusești.

„În Republica Osetia de Nord-Alania, într-o zonă muntoasă, un avion Su-34 al Forțelor Aerospațiale Ruse s-a prăbușit în timpul unui zbor de antrenament programat”, a transmis agenția rusă de știri de stat RIA, citând Ministerul Apărării.

„Avionul s-a prăbușit într-o zonă nelocuită”, a adăugat sursa citată.

–––––

Lasă un răspuns