Patru profesori universitari au fost înjunghiați de un atacator necunoscut într-un parc public – VIDEO

Spread the love

  În timp ce vizitau un templu din Parcul Beishan, luni, cei patru profesori au fost înjunghiați de un atacator necunoscut.

 Imaginile cumplite care au apărut pe rețelele sociale arată cel puțin trei persoane zăcând pe jos, însângerate.

Reprezentantul statului Iowa, Adam Zabner, a declarat că fratele său, David, a fost unul dintre cei patru profesori răniți în acest incident, pe care l-a descris ca fiind o înjunghiere.

Zabner a spus că fratele său a fost înjunghiat în braț în Beishan Park și că se recuperează la spital.

„Încă nu a fost externat în această dimineață, dar se simte bine”, a declarat el pentru CBS News.

Departamentul de Stat american a confirmat pentru BBC că monitorizează situația, pe fondul tensiunilor diplomatice recente între Washington și Beijing.

Autoritățile chineze nu au reacționat deocamdată, iar incidentul pare să fi fost cenzurat rapid pe internetul chinezesc.

Marți, căutările pentru termeni precum „străini Jilin” nu au produs niciun rezultat, în ciuda faptului că termenul de căutare era în trend pe Weibo.

De asemenea, există puține informații despre incident în mass-media de stat chineză.

Zabner a declarat că fratele său, un doctorand al Universității Tufts, a mai vizitat China și se afla la a doua sa călătorie în această țară cu Cornell College.

Pe fondul unor relații diplomatice tensionate, Beijingul și Washingtonul au încercat în ultima vreme să restabilească schimburile interumane.

Președintele chinez Xi Jinping a dezvăluit un plan de a invita 50.

000 de tineri americani în China în următorii cinci ani, în timp ce diplomații chinezi spun că o recomandare de călătorie a Departamentului de Stat al SUA i-a descurajat pe americani să meargă în China.

Citiți monitorulcj.

ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns