Noi razii în Germania la adrese ale „Cetățenilor Reichului”

Spread the love

Poliţia germană a întreprins marţi dimineaţa noi raiduri împotriva mişcării de extremă dreapta Cetăţenii Reichului, ai cărei membri sunt suspectaţi că ar fi pus la cale un complot descoperit anterior menit să răstoarne guvernul german, informează agenția DPA, citată de Agerpres.

Mai multe procese penale de amploare împotriva a 26 de presupuşi extremişti care puneau la cale răsturnarea violentă a guvernului german au loc în prezent în Germania.

Se presupune că membrii complotului intenţionau să-l instaleze la putere pe Prinţul Heinrich al XIII-lea, membru renegat al unei vechi familii nobiliare din Germania, adept al teoriilor conspiraţiei.

Marţi, poliţia a lansat raiduri la mai multe puncte în două landuri germane diferite.

Un purtător de cuvânt al Parchetului din oraşul Celle, situat lângă Hanovra, a declarat pentru dpa că percheziţiile sunt în curs.

Potrivit procurorilor federali, grupul plănuia să ia cu asalt Reichstagul din Berlin cu sprijin armat, prin intermediul aripii sale paramilitare, să aresteze membri ai Bundestagului şi să defileze cu un Olaf Scholz încătuşat la televiziunea germană, în speranţa de a-i convinge pe germanii obişnuiţi să se alăture loviturii lor de stat.

Grupul face parte dintr-o mişcare în creştere cunoscută sub numele de Reichsbürger sau Cetăţenii Reichului.

În prezent, numărul acestora este estimat de autorităţi la 23.

000.

Această mişcare refuză să recunoască legitimitatea statului german modern şi ar dori ca graniţele germane să fie cele de dinainte de 1918.

Lasă un răspuns