LIVE TEXT  Războiul din Ucraina, ziua 839. Forţele nucleare nestrategice ale Rusiei au început cea de-a doua fază a exerciţiilor / SUA dau liber şi pentru Brigada Azov / Zelenski se vede cu Scholz

Spread the love

Ucraina a început să atace Rusia la ea acasă cu avioane, nu doar cu drone.

Războiul din Ucraina, ziua 839.

Kievul anunţă „primul raid al unuia dintre avioanele noastre pe teritoriul rus” / Pro-ruşi: 60% din Doneţk este acum în mâinile Moscovei / Zelenski se vede cu Scholz Un bărbat a murit, iar altul a fost rănit aseară, în urma unui atac rusesc cu o rachetă balistică asupra satului Novopokrovka, în regiunea Harkov din nord-estul Ucrainei, a anunţat şeful administraţiei militare regionale, Oleg Sinegubov, potrivit Suspilne.

Forţele nucleare nestrategice ale Rusiei au început cea de-a doua fază a exerciţiilor.

Acest lucru a fost raportat de Ministerul rus al Apărării, după cum a raportat agenţia de presă Ria Novosti.

„În conformitate cu decizia preşedintelui Federaţiei Ruse, a început cea de-a doua fază a exercitării forţelor nucleare nestrategice”, se arată în nota publicată de minister.

În cadrul exerciţiilor vor fi abordate aspecte legate de pregătirea comună a unităţilor forţelor armate ale Rusiei şi Belarusului pentru utilizarea în luptă a armelor nucleare nestrategice, explică agenţia de presă Tass.

Vezi mai multe articole din categoria social „Exerciţiile urmăresc menţinerea personalului şi echipamentelor unităţilor pregătite pentru utilizarea în luptă a armelor nucleare nestrategice ale Rusiei şi Belarusului, pentru a asigura necondiţionat suveranitatea şi integritatea teritorială a statului Uniunii”, a adăugat Ministerul rus al Apărării.

În prima fază a exerciţiilor, personalul formaţiunilor de rachete din Districtul Militar de Sud a obţinut muniţie specială de antrenament pentru sistemul operaţional-tactic de rachete Iskander, dotând vehicule de lansare şi înaintând spre zona desemnată pentru lansarea rachetelor, aminteşte Tass.

Personalul unităţilor de aviaţie ale Forţelor Aerospaţiale Ruse implicate în exerciţiu a practicat echiparea unităţilor speciale de luptă cu arme de aviaţie, inclusiv rachete hipersonice aerobalistice Kinzhal şi zborul în zonele de patrulare desemnate.

Statele Unite vor permite Brigăzii Azov să folosească armele furnizate de Washington la Kiev pentru a lupta împotriva forţelor ruse, a anunţat Departamentul de Stat al SUA, după ridicarea unei interdicţii emise în 2014 din cauza îngrijorării SUA cu privire la natura grupării militare ucrainene.

Presa ucraineană a raportat o explozie în zona Harkov care a provocat o alertă de raid aerian.

„O explozie s-a auzit la Harkov, probabil în afara oraşului”, a informat postul de televiziune ucrainean „Public” pe Telegram.

Grupul de Contact Ramstein pentru Apărarea Ucrainei va ţine cea de-a 23-a întâlnire joi, 13 iunie, la Bruxelles, a anunţat NATO pe site-ul său.

Nu a existat nicio „forţă externă” în spatele exploziei şi a incendiului de la o fabrică de arme poloneză care au ucis o persoană şi au rănit o alta, a declarat prim-ministrul polonez Donald Tusk, citat aseară de surse locale.

Explozia din fabrica Mesko din oraşul Skarzysko-Kamienna, din sud-estul Poloniei, a provocat un incendiu şi moartea unui angajat în vârstă de 59 de ani.

Un alt angajat a fost internat în spital după ce a inhalat fum.

Tusk a spus că guvernul său, din „motive evidente”, este „foarte vigilent şi sensibil” la posibile cazuri de sabotaj rusesc, dar că „deocamdată, nu există niciun motiv să credem că în spatele acestui eveniment dramatic se află o forţă externă”.

Presa ucraineană a raportat o explozie în zona Harkov care a provocat o alertă de raid aerian.

Postul de televiziune ucrainean „Public” a relatat pe canalul său Telegram: „La Harkov s-a auzit o explozie, probabil în afara oraşului”.

Comandantul-şef adjunct al Forţelor Armate Ucrainene, Vadim Sukarevski, a fost numit comandant al noilor forţe pentru sisteme fără pilot, a informat Statul Major de la Kiev, citat de presa locală.

Ministrul ucrainean al apărării, Rustem Umerov, a semnat ieri decretul de numire.

Pe 6 februarie, preşedintele Volodimir Zelenski a semnat unul pentru a crea o ramură separată a Forţelor Armate ucrainene dedicată dronelor.

În calitate de comandant adjunct al forţelor armate, Sukarevski era deja responsabil pentru sistemele fără pilot şi dezvoltarea utilizării acestora pe câmpul de luptă ucrainean.

Trei persoane au fost rănite în atacurile ruseşti care au lovit ieri satul Ţvitkovo, din regiunea Zaporojie, din sudul Ucrainei.

Acest lucru a fost anunţat de autorităţile locale, citate de presa de la Kiev.

Patru bombe aeriene ghidate au provocat distrugerea mai multor case şi anexe, a spus guvernatorul Ivan Fedorov.

În ultimele 24 de ore, forţele armate ucrainene au efectuat 49 de atacuri împotriva autoproclamatei Republici Populare Doneţk, rezultând şapte răniţi, inclusiv trei angajaţi ai Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă: acest lucru a fost raportat de autorităţile pro-ruse ale regiunii din Ucraina.

Armata rusă a preluat controlul asupra satului Staromaiorske din regiunea Doneţk din Ucraina, a anunţat luni Ministerul rus al Apărării.

Armata ucraineană nu a făcut nicio confirmare luni seara.

Forţele ruse au încercat să avanseze lângă Staromaiorske şi un sat din apropiere, Vodiane, „dar au eşuat.

Forţele de apărare controlează situaţia.

Un blog popular de război ucrainean, DeepState, a declarat că trupele ruse au făcut progrese în jurul Staromaiorske.

Reuters nu a putut verifica în mod independent informaţia.

.

Preşedintele ucrainean a sosit luni seară la Berlin, unde se va întâlni cu cancelarul Olaf Scholz şi va participa la o conferinţă privind reconstruirea ţării sale.

Zelenski a anunţat vizita pe X.

„Cancelarul Scholz şi cu mine vom discuta despre ajutorul suplimentar pentru apărare, extinderea sistemului de apărare aeriană al Ucrainei şi producţia comună de arme”, a scris Zelenski.

Lasă un răspuns