LIVE Rezultate alegeri locale și europarlamentare 2024: Câte Consilii Județene au câștigat PSD, PNL și UDMR / Lista viitorilor europarlamentari români / Clotilde Armand spune că a cerut o renumărare în Sectorul 1

Spread the love

PSD și-a majorat controlul la 25 de Consilii Județene după ce în 2020 câștigase 20, iar liberalii au scăzut de la 17 în urmă cu patru ani la 12 în scrutinul de pe 9 iunie, arată rezultatele electorale.

UDMR a obținut acum patru Consilii Județene: Covasna, Harghita, Mureș și Satu Mare.

Ultimele date de la BEC sugerează că în Parlamentul European PSD va avea 11 mandate, PNL – 8, AUR – 6, Alianța Dreapta Unită – 3, UDMR – 2, SOS – 2 și la Bruxelles va merge și independentul Nicu Ștefănuță.

HARTA ultimelor rezultate la alegerile locale și europarlamentare 2024 este LIVE aici pe HotNews.

ro09:16 Clotilde Armand spune că a depus cerere de renumărare a voturilor în alegerile din Sectorul 1.

„Am sesizat autoritățile privind tentativele de fraudă de la mai multe secții de votare”, a scris ea într-o postare pe Facebook.

„Vă reamintesc pentru toți cei care ați auzit declarații publice ale mai multor politicieni să nu mergeți după fentă fiindcă s-au numărat oficial până azi doar 40 de secții din totalul de 166.

Diferența de voturi pe numărătoare paralelă a partidelor este foarte, foarte mică și de aceea s-au grăbit unii din PNL și PSD să arunce public cu mesaje false că au câștigat.

Ne lipsesc foarte multe voturi în secțiile cu probleme, acolo unde i-am prins că vor să fure.

De asemenea, au fost mari probleme cu urna mobilă.

Așteptăm numărătoarea și datele oficiale.

Noi am mai pățit așa ceva în 2016.

Știe și Ciolacu cum ne-au furat atunci”, a mai spus ea în postare.

07:58 Rezultatele oficiale furnizare de Autoritatea Electorală Permanentă confirmă că Lucian Daniel Stanciu-Viziteu a câștigat Primăria Bacăului, singura primărie de oraș mare, în afară de Timișoara, câștigată de USR.

Lucian Daniel Stanciu-Viziteu a candidat din partea Alianţei Dreapta Unită şi, potrivit datelor oficiale publicate de Autoritatea Electorală Permanentă, a obţinut 37,47% din voturi, transmite Agerpres.

Valentin Ivancea, preşedinte în funcţie al Consiliului Judeţean Bacău, a întrunit 23,36% dintre voturile pentru funcţia de primar al municipiului.

Pe următoarele două poziţii s-au situat la mică distanţă Cristinel Manolache (Partidul Ecologist) cu 11,25% şi Sergiu Sechelariu (Partidul Verde) cu 11,20%.

În Consiliul Local Bacău, Alianţa PSD PNL are opt mandate, iar Alianţa Dreapta Unită are şapte mandate.

De asemenea, AUR şi Partidul Verde au obţinut câte trei mandate, iar Partidul Ecologist – două mandate de consilier local.

07:26În această dimineață se reia procesul de preluare a sacilor cu voturi din secțiile de votare la Biroul Electoral al Sectorului 1, procedură suspendată din cauza stării de extenuare a reprezentanților din secțiile de vot.

Primarul sectorului 1, Clotilde Armand, ceruse suspendarea procesului de validare a rezultatelor din secțiile de votare din sector, cu sacii cu voturi puși într-o cameră sigilată, sub paza jandarmilor.

Luni după-amiază, candidatul PSD-PNL la Primăria Sectorului 1, George Tuță, avea cu 190 de voturi mai mult decât candidata USR, Clotilde Armand, conform rezultatevot.

ro.

1.

Mihai Tudose (PSD)2.

Rareş Bogdan (PNL)3.

Gabriela Firea (PSD)4.

Dan Motreanu (PNL)5.

Claudiu Manda (PSD)6.

Adina Vălean (PNL)7.

Victor Negrescu (PSD)8.

Vasile Dîncu (PSD)9.

Daniel Buda (PNL)10.

Maria Grapini (PSD)11.

Gheorghe Cârciu (PSD)12.

Siegfried Mureșan (PNL)13.

Dragoş Benea (PSD)14.

Mircea Hava (PNL)15.

Dan Nica (PSD)16.

Gheorghe Falcă (PNL)17.

Ștefan Mușoiu (PSD)18.

⁠Roxana Mînzatu (PSD)19.

Virgil Popescu (PNL)1.

Cristian-Vasile Terheș2.

Claudiu-Richard Târziu3.

Gheorghe Piperea4.

Maria-Georgiana Teodorescu5.

Adrian-George Axinia6.

Șerban-Dimitrie Sturdza1.

Dan Barna (USR)2.

Vlad Voiculescu (USR)3.

⁠Eugen Tomac (PMP)1.

Iuliu Winkler2.

Lorant-Gyorgy Vincze1.

Diana Iovanovici-Șoșoacă2.

Luis-Valentin Lazarus1.

Nicu Ștefănuță

Lasă un răspuns