Consultanță de 240 milioane de euro pentru retehnologizarea Unității 1 de la Cernavodă / Ce contract a oferit Nuclearelectrica unei companii canadiene

Spread the love

Nuclearelectrica și Canadian Nuclear Partners S.

A.

au semnat un acord-cadru pentru furnizarea de servicii de consultanță pentru pregătirea și implementarea proiectului de retehnologizare a Unității 1 a Centralei Nucleare Cernavodă.

Acest acord-cadru de Project Management Organization (PMO) are o valoare aproximativă de 240 de milioane de euro (360 de milioane de dolari canadieni).

Nuclearelectrica susține că reprezintă un pas esențial în finalizarea retehnologizarii Unității 1 de la CNE Cernavoda în conformitate cu etapele de dezvoltare stabilite.

CNPSA, o filială a Laurentis Energy Partners (Laurentis), va sprijini SNN prin furnizarea de:Acordul-cadru se bazează pe un acord semnat între Nuclearelectrica și Laurentis, prin intermediul CNPSA, în 2021, pentru a dezvolta un program de conservare a sistemelor de apă din reactor în timpul retehnologizarii.

Canadian Nuclear Partners S.

A.

(CNPSA) este o filială a Laurentis Energy Partners, care la rândul ei este o filială a Ontario Power Generation.

Cu birouri în București și Cernavoda, CNPSA își desfășoară activitatea cu accent pe securitate nucleara, integritate, excelență, oameni și cetățenie, mai arată Nuclearelectrica.

Lasă un răspuns