Cine va prelua șefia interimară a USR după demisia lui Cătălin Drulă? Precizările purtătorului de cuvânt Ionuț Moșteanu

Spread the love

Octavian Berceanu, fostul comisar al Gărzii Naţionale de Mediu numit de USR, scrie luni într-o postare pe Facebook că, după demisia lui Cătălin Drulă de la șefia partidului, Dan Barna va fi preşedintele interimar al USR.

Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR, îl contrazice pe Octavian Berceanu privind interimatul la șefia partidului: Anterior, Berceanu a scris pe Facebook că „Dan Barna va fi preşedintele interimar al USR.

Conform Statutului USR, Drulă, preşedintele demisionar al USR, nu are voie să numească cine va prelua şefia interimară”.

Potrivit lui Berceanu, „Articolul 54 din Status USR spune clar: «Înlocuirea Preşedintelui se va face cu Vicepreşedinele care a luat cel mai mare număr de voturi la ultimul Congres, declanşându-se imediat procedura de Congres extraordinar în vederea alegerii noului Preşedinte»”.

Astfel, el amintește că la ultimul Congres USR s-au obţinut următoarele voturi: Cătălin Drulă – 610, Dan Barna – 592, Ionuţ Moşteanu – 582.

Duminică seară, denunțând rezultatul obținut slab în alegeri, Octavian Berceanu a cerut demisia conducerii USR.

„Cer demisia conducerii USR pentru incompetență politică! Europarlamentare: 2019: 22.

3% 2024: *8.

2%”, a transmis Berceanu, tot într-o postare pe Facebook.

Liderul USR, Cătălin Drulă, a anunțat, luni, că își asumă rezultatul alegerilor și că „în cel mai surt timp” va convoca alegeri pentru un nou președinte al USR.

El a spus că a luat această decizie în urma rezultatului „sub așteptări” pe care USR l-a obținut la alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie.

Drulă a spus că Dominic Fritz – care a câștigat un nou mandat la Primăria Timișoara – este „cel mai legitim candidat” pentru conducerea partidului.

Lasă un răspuns