VIDEO Rezultate alegeri locale 2024. Consecințe: Cătălin Drulă demisionează de la șefia USR: Voi convoca alegeri pentru un nou președinte USR, în cel mai scurt timp

Spread the love

Liderul USR, Cătălin Drulă, a anunțat, luni, că își asumă rezultatul alegerilor și că „în cel mai surt timp” va convoca alegeri pentru un nou președinte al USR.

El a spus că Dominic Fritz – care a câștigat un nou mandat la Primăria Timișoara – este „cel mai legitim candidat” pentru conducerea partidului.

Cătălin Drulă a spus că a luat această decizie în urma rezultatului „sub așteptări” pe care USR l-a obținut la alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie.

Principalele declarații făcute de Cătălin Drulă, luni, într-o conferință de presă:Ce vă reproșați, având în vedere pierderea unor orașe?Vă mai vedeți candidat la prezidențiale?V-a cerut cineva din partid să vă dați demisia?Despre câștigul PSD-PNL la alegeri:Rezultatele provizorii ale alegerilor locale de duminică arată că USR a fi pierdut cele două sectoare din București unde avea primari, sectoarele 1 și 2 (Clotilde Armand și Radu Mihaiu), și Primăria Brașov (Allen Coliban).

A câștigat însă la Timișoara, unde Dominic Fritz a obținut un nou mandat, și la Cîmpulung Muscel, unde Elena Lasconi a fost realeasă.

Cătălin Drulă este președinte al USR din iulie 2022, după demisia lui Dacian Cioloș.

„E un mandat de a face opoziție pe bune actualei puteri falimentare, e un mandat pentru organizare și seriozitate internă, e un mandat ca USR să dea premierul și președintele acestei țări”, spunea Cătălin Drulă la scurt timp după ce a fost ales la șefia USR.

Cu o campanie internă marcată de plecarea lui Dacian Cioloș și a mai mutor membri de partid proveniți din PLUS, Cătălin Drulă a făcut atunci un apel la unitate, dar a transmis și un avertisment clar celor preocupați de „vedetisme”.

Lasă un răspuns