Trei reţete pentru o cină sănătoasă. Idei de preparate rapide şi săţioase.

Spread the love

  Deși se spune că micul dejun e masa cea mai importantă din zi, nici celelalte mese nu sunt mai puțin importante.

 Felurile principale de mâncare gustoase și sănătoase pot fi simple și ușor de preparat, și nu trebuie să fii un bucătar cu experiență pentru a le pregăti.

Salatele sățioase cu legume, mâncărurile cu verdețuri și legume, pastele și mâncărurile cu carne sau rețetele cu quinoa sau tofu, toate acestea sunt alegeri grozave, potrivit magicianafit.

ro.

O cină sănătoasă trebuie să fie mai bogată în proteine decât în carbohidrați.

Reţete sănătoase:Orez cu pătrunjel, limetă și tonIngrediente:- 300 g ton în suc propriu – 100 g orez brun (sau orice alt tip de orez preferat) – 2 căni (500 ml) apă- 1 frunză de dafin- 1 linguriță sare de mare- sucul de la 1 limetă- coaja de la 1 limetă- o mână de pătrunjelMod de preparare:Spală orezul, acoperă-l cu o cantitate dublă de apă, adaugă sare și o frunză de dafin.

Fierbe orezul acoperit până când se înmoaie (aproximativ 12 minute).

Când orezul a fiert, scoate frunza de dafin și adaugă sucul și coaja de la limetă, pătrunjelul tocat mărunt și tonul scurs de zeamă.

Dacă este necesar, adaugă în orez sare și condimente după gust.

Brioșe cu ou și ciuperciIngrediente:- 6 ouă de mărime medie- 200 g brânză de vaci- 200 g ciuperci brune tip champignon- 1/2 ceapă roșie- 2 căței de usturoi- 1/2 linguriță sare- 1/4 linguriță paprika- 1/4 linguriță piper negru măcinatMod de preparare:Într-un castron, amestecă ouăle cu brânza de vaci (scursă de lichid), ceapa roșie tăiată mărunt, cățeii de usturoi pisați, sarea și condimentele.

Adaugă ciupercile spălate și tăiate mărunt.

Toarnă aluatul în 12 forme pentru brioșe (de preferință din silicon).

Coace brioșele sărate timp de 25-30 de minute la 180 de grade până când se rumenesc.

După ce s-au copt, lasă-le să se răcească timp de cel puțin 5 minute, apoi scoate-le din forme.

Conopidă în aluat la cuptorIngrediente:- 1 conopidă- 2 ouă- 7 linguri făină de năut (sau alt tip de făină sau firimituri de pâine) – 1/2 linguriță sare de marepentru salsa:- 4 roșii proaspete mai măricele (tăiate mărunt)- 2 căței de usturoi zdrobiți- 1/2 ceapă (tăiată mărunt)- 1 lingură ulei de măsline – sucul de la 1 limetă (sau 1/2 lămâie)- sare, piper negru măcinat (după gust)- chili/jalapenos (după gust)- coriandru proaspăt sau pătrunjel pentru aromaMod de preparare:Desfă conopida în buchețele, spală-le și dă-le prin ou bătut pe toate părțile.

Într-o pungă resigilata, amestecă făina preferată cu sare, apoi introdu buchețelele de conopidă.

Scutură punga de câteva ori până când conopida este acoperită de făină pe toate părțile, apoi scoate cu grijă bucățile de conopidă și așează-le într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt.

Coace conopida timp de 40 de minute la 200 °C.

Între timp, pregătește sosul amestecând toate ingredientele pentru salsa până la omogenizare.

Citiți monitorulcj.

ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns