SUA monitorizează schimbările din UE, după ascensiunea extremei drepte în Franţa şi Germania

Spread the love

Oficialii guvernamentali americani urmăresc îndeaproape urmările alegerilor pentru Parlamentul European, în urma cărora partidele de extremă dreapta au obţinut mai multe mandate în Franţa şi Germania, fiind atenţi la impactul asupra alianţelor internaţionale.

Preşedintele partidului francez de extremă dreapta Rassemblement National (RN), Jordan Bardella.

Sursa foto: Mediafax Foto Statele Unite nu se aşteaptă la schimbări majore în politica externă a Uniunii Europene, inclusiv în ceea ce priveşte Ucraina, a declarat luni un oficial american, adăugând că Washingtonul se aşteaptă ca Ursula von der Leyen să rămână în funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, notează Reuters.

Cu toate acestea, un al doilea consilier al preşedintelui Joe Biden exprimă îngrijorarea că partidul de extremă-dreapta al lui Marine Le Pen ar putea adopta o poziţie mai sceptică faţă de NATO decât au făcut-o oficialii francezi până acum, ceea ce ar reprezenta un risc pentru alianţă.

  Vezi mai multe articole din categoria externe Partidul lui Marine Le Pen, Rassemblement National (RN), a câştigat alegerile europarlamentare în Franţa.

RN a obţinut peste 32% din voturi.

Partidul de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) s-a clasat pentru prima dată pe locul doi în Germania, cu 15,9%.

Alegerile europarlamentare în Germania au fost câştigate de Uniunea Creştin-Democrată (CDU), care a obţinut 30%.

Partidul cancelarului Olaf Scholz a obţinut 14% din voturi.

Lasă un răspuns