Spania rămâne ferm pro-UE, dar un bărbat celebru pe reţelele sociale câştigă locuri în PE

Spread the love

Andreea Tobias Spania rămâne ferm pro-UE, dar un bărbat celebru pe reţelele sociale câştigă locuri în PE Spania are al patrulea cel mai mare număr de mandate parlamentare în Parlamentul Uniunii Europene (61 din 720).

Potrivit lui Ignacio Molina, profesor de ştiinţe politice la Universitatea Autonomă din Madrid, două partide proeuropene au obţinut 65% din voturi, ceea ce face ca Spania să fie singurul stat membru al UE în care ambele partide principale sunt în favoarea integrării, conform Sky News.

Partidul Socialist Muncitoresc Spaniol de centru-stânga al premierului Pedro Sanchez şi Partidul Popular de centru-dreapta au obţinut aproape 65% din voturi, cu 20 şi, respectiv, 22 de locuri.

Vezi mai multe articole din categoria externe În timp ce extrema-dreaptă a crescut în Italia, Germania şi Franţa, în Spania, partidul Vox s-a clasat pe locul al treilea, cu 9,6% – în scădere de la 12,4% în comparaţie cu alegerile generale din Spania de anul trecut.

Alte evoluţii notabile au inclus partidul de extremă-dreapta Se Acabo La Fiesta al vedetei social media Alvise Perez, care a obţinut trei locuri.

Perez, în vârstă de 34 de ani, a strâns două milioane de abonaţi pe reţelele de socializare şi a avut nevoie de doar două săptămâni pentru a aduna cele 15.

000 de semnături necesare pentru a candida.

Perez a promis că îşi va împărţi salariul de europarlamentar în fiecare lună între susţinătorii săi.

Lasă un răspuns