Şeful CIO: Turbulenţele politice din Franţa nu vor afecta Jocurile Olimpice de la Paris

Spread the love

Laura Buciu Laura Buciu Tulburările politice din Franţa nu vor afecta pregătirile pentru Jocurile Olimpice de vară, a declarat luni preşedintele CIO, Thomas Bach, după ce preşedintele Emmanuel Macron a şocat Franţa cu apelul său la alegeri parlamentare anticipate.

Şeful CIO: Turbulenţele politice din Franţa nu vor afecta Jocurile Olimpice de la Paris Macron a convocat alegeri anticipate după ce partidul de extremă dreapta a câştigat un scor foarte mare duminică din Parlamentul European.

Macron a dizolvat Parlamentul şi a anunţat alegeri anticipate.

Primul tur de scrutin va avea loc pe 30 iunie, iar al doilea pe 7 iulie.

Practic, turul doi va avea loc cu mai puţin de trei săptămâni înainte de începerea Jocurilor Olimpice, scrie Reuters.

Vezi mai multe articole din categoria externe „Franţa este obişnuită să organizeze alegeri, o vor face încă o dată, va exista un nou guvern şi toată lumea va susţine Jocurile Olimpice”, a declarat Bach în timpul unui eveniment de pregătire a JO 2024 de la Paris, adăugând că liderii politici francezi sunt uniţi în susţinerea Jocurilor.

„Nu am niciun fel de indiciu că această unitate se va rupe acum, cu doar câteva zile înainte de deschiderea Jocurilor”, a spus el.

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, o socialistă, a declarat că îi este „greu să înţeleagă” de ce Macron a ales să arunce ţara în incertitudine politică atât de aproape de Jocurile Olimpice, numind această mişcare „încă o lovitură” a preşedintelui.

Lasă un răspuns