Moscova anunţă că va urmări cu atenţie alegerile anticipate din Franţa. Parlamentul a fost dizolvat de Macron în urma victoriei extremei drepte la europarlamentare

Spread the love

Moscova anunţă că va urmări cu atenţie alegerile anticipate din Franţa.

Parlamentul a fost dizolvat de Macron în urma victoriei extremei drepte la europarlamentare Luni, în faţa jurnaliştilor, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, s-a apărat invocând faptul că Rusia nu se va implica în ,,afacerile interne ale altor ţări”, scrie publicaţia POLITICO.

Comentariile lui Peskov au loc în contextul în care alegerile europene organizate în Franţa au condus la o victorie uriaşă pentru partidul de extremă dreapta Rassemblement National (RN), al lui Marine Le Pen, în faţa formaţiunii preşedintelui Emmanuel Macron.

Vezi mai multe articole din categoria externe Peskov a declarat că Moscova o să monitorizeze îndeaproape situaţia, „mai ales ţinând cont de atitudinea extrem de nu doar neprietenoasă, ci şi ostilă” pe care Franţa o are faţă de Rusia, notează POLITICO.

Purtătorul de cuvânt al Moscovei a admis faptul că alegerile organizate săptămâna trecută în blocul comunitar arată o direcţie clară pro-europeană, dar el este de părere că formaţiunile de dreapta le vor ajunge din urmă.

Duminică, preşedintele francez Emmanuel Macron a decis să dizolve Parlamentul în urma rezultatelor obţinute de partidul de extremă dreapta fondat de Marine Le Pen, despre care se ştie că ar avea legături cu Moscova.

  Primul tur al alegerilor parlamentare în Franţa este programat să aibă loc pe 30 iunie.

Lasă un răspuns