Gaza: SUA solicită un vot al Consiliului de Securitate în sprijinul armistițiului propus

Spread the love

Washingtonul a anunțat duminică că a cerut Consiliului de Securitate al ONU să voteze proiectul său de rezoluție prin care solicită Israelului și Hamas să pună în aplicare „fără întârziere” acordul de încetare a focului în Gaza, fără a preciza o dată, potrivit AFP.

„Astăzi, Statele Unite au cerut Consiliului de Securitate să se îndrepte spre un vot asupra proiectului de rezoluție al SUA (.

.

.

) susținând propunerea aflată pe masă”, a declarat într-un comunicat Nate Evans, purtătorul de cuvânt al misiunii americane la ONU.

Cel puțin 274 de palestinieni au fost uciși și alți 698 au fost răniți de atacurile israeliene de sâmbătă asupra taberei de refugiați al-Nuseirat și din zonele din apropiere din centrul Gazei, a spus Ministerul Sănătății din Gaza, relatează Reuters.

Amintim că sâmbătă Armata israeliană (IDF) a anunțat că patru ostatici israelieni au fost salvaţi în viaţă de trupele israeliene din captivitatea grupării islamiste Hamas, într-o operaţiune desfăşurată în centrul Fâşiei Gaza.

În timpul operaţiunii, în zonă au avut loc lovituri aeriene intense împotriva unor adăposturi Hamas şi în sprijinul trupelor terestre.

Imagini pe reţelele sociale, pe care Reuters precizează că nu le-a putut verifica imediat, arătau cadavre cu măruntaiele scoase zăcând pe străzi pline de sânge.

Sâmbătă seara brigăzile armate al-Qassam ale Hamas au declarat că unii ostatici au fost uciși în operațiunea Israelului de eliberare a ostaticilor din tabăra de refugiați al-Nuseira.

Lasă un răspuns