Ucrainenii plusează după atacul asupra bazei aeriene rusești: „Este posibil ca două avioane Su-57 să fi fost lovite”

Spread the love

După ce agenția de informații a Apărării a spus că a lovit pentru prima dată un avion rusesc de ultimă generație Su-57, acum GUR spune că este posibil ca două astfel de avioane de luptă au fost lovite în același timp pe aerodromul Ahtubinsk, relatează Ukrainska Pravda.

„Datele noastre încă sunt în curs de clarificare.

Rapoartele preliminare indică faptul că este posibil ca două avioane Su-57 să fi fost lovite.

Există de asemenea informații cu privire la pierderi ireversibile și victime printre invadatori”, a declarat Andrii Iusov, purtătorul de cuvânt al serviciilor de informații militare din Ucraina.

Anterior, forțele ucrainene au spus că au lovit pentru prima dată un avion de luptă rusesc Suhoi Su-57 de ultimă generație la o bază aeriană din interiorul Rusiei, publicând totodată ceea ce spun că sunt imagini din satelit care ar confirma atacul și efectele acestuia.

GUR a spus că aeronava era staționată pe aerodromul Ahtubinsk, despre care a spus că se află la 589 km de linia frontului din Ucraina.

„Imaginile arată că pe 7 iunie, Su-57 era intact, iar pe (8 iunie) erau cratere provocate de explozie și pete caracteristice de incendiu incendiu în apropierea lui”, a spus GUR, care a postat alături imagini din satelit cu avionul.

Cele mai importante informații privind agresiunea Rusiei LIVE pe HotNews.

ro

Lasă un răspuns