LIVE TEXT  Războiul din Ucraina, ziua 837. GUR a anunţat că a distrus cel mai avansat avion de luptă rusesc / Pact bilateral Biden-Macron pentru a opri Moscova. Dronele Kievului merg la 700 km de graniţă

Spread the love

Atacurile ucrainene din Rusia merg din ce în ce mai adânc.

Războiul din Ucraina, ziua 837.

GUR a anunţat că a distrus cel mai avansat avion de luptă rusesc / Pact bilateral Biden-Macron pentru a opri Moscova.

Dronele Kievului merg la 700 km de graniţă Serviciul de Informaţii Militare Ucrainene (GUR) a anunţat că a distrus ieri cel mai avansat avion de luptă rusesc, un Suhoi Su-57: este prima dată de la începutul războiului când forţele de la Kiev lovesc unul dintre aceste avioane.

Rbc-Ucraina o raportează.

„La 8 iunie, un avion multirol Su-57 al statului agresor a fost lovit pe teritoriul aeroportului Aktubinsk din regiunea Astrakhan din Federaţia Rusă, situat la 589 de kilometri de linia de luptă”, se arată într-un comunicat.

Vezi mai multe articole din categoria social GUR publică imagini din satelit care arată avionul în cauză parcat pe aeroportul rus.

„Imaginile arată că pe 7 iunie Su-57 era intact, iar pe 8 iunie au existat semne ale exploziei în apropierea acestuia şi puncte caracteristice de incendiu rezultate în urma pagubelor provocate de incendiu”, adaugă informaţiile militare despre Kiev.

Su-57 este cel mai modern avion de luptă rusesc, capabil să lanseze rachete Kh-59 şi Kh-69.

///////////////////////////////////////////// Pentru prima dată de la începutul conflictului, un roi de drone a mers până în Osetia de Nord, la capătul sudic al Caucazului, pentru a lovi o bază din care decolează avioanele inamice: o ţintă aflată la peste 700 de kilometri de linia frontului.

.

„Toată Europa este ameninţată de Rusia, miza este foarte mare”, a spus Biden la o conferinţă de presă la Paris alături de colegul său francez Macron, în timpul primei sale vizite de stat.

La rândul său, Macron i-a mulţumit lui Biden pentru angajamentul SUA faţă de Kiev.

Ambii lideri păreau să fie de acord asupra mai multor subiecte, depăşind în mare măsură „îngheţul” din 2021, ivit odată cu criza submarinelor.

Între timp, Kievul cere şi aliaţilor săi un efort suplimentar.

În centrul atenţiei, săptămâna viitoare, G7 al liderilor din Italia, la care va participa şi Volodimir Zelenski.

Speranţa lui este că occidentalii vor fi convinşi să ia resurse de la ruşi folosind activele lor îngheţate, şi nu doar profituri.

Membrii G7 şi UE discută despre asta de ceva timp şi se lucrează la un acord cel puţin la nivel general care să fie oficializat la summitul liderilor programat pentru 13-15 iunie în Puglia: Washingtonul insistă în acest sens, dar europenii se opun rezervelor tehnico-juridice şi oportunităţii politice (de exemplu, teama de a descuraja investiţiile viitoare ale altor mari economii mondiale).

De aici şi apelul ministrului de Externe, Dmitro Kuleba, cu câteva zile înainte de summitul celor 7: „Înţelegem preocupările partenerilor noştri, dar credem că există toate bazele juridice internaţionale pentru a folosi nu numai profiturile, ci şi activele în sine în interesele Ucrainei.

Dreptul internaţional le defineşte destul de clar”.

Lasă un răspuns