LIVE Război în Ucraina – ziua 837: Rușii transferă noi forțe la granița de lângă regiunea Harkov / Putin are o problemă tot mai mare / Biden și Macron susțin folosirea profiturilor din activele rusești înghețate în beneficiul Ucrainei

Spread the love

Comandamentul militar rus transferă un număr nespecificat de militari în zona de frontieră ruso-ucraineană din apropierea regiunii Harkov, dar nu este clar dacă șefii armatei Moscovei intenționează să angajeze imediat aceste forțe în luptă sau să le folosească pentru a consolida Gruparea nordică de forțe pentru a o aduce mai aproape de efectivul final planificat, notează Institutul pentru Studiul Războiului.

Armata rusă ar fi avut aproximativ 35.

000 de oameni în zona frontierei internaționale ca parte a Grupării nordice atunci când au început operațiunile ofensive la 10 mai, dar surse ucrainene au indicat că Moscova a încercat să concentreze 50.

000 – 70.

000 de oameni în zona frontierei internaționale după începutul lunii mai.

Un blogger rus a afirmat însă joi că Rusia a angajat doar aproximativ 15.

000 de oameni în ofensiva din nordul regiunii Harkov.

08:39 Un clip apărut online arată cum un elicopter rusesc vânează pe Marea Neagră o dronă navală ucraineană, o armă care a creat mari probleme flotei rusești.

În momentul în care mitraliorul reușește să lovească drona, are o explozie masivă.

Watch: Russian Helicopter Successfully Hunts Down and Destroys Ukrainian Naval DroneA Russian helicopter has successfully tracked and destroyed a Ukrainian naval drone.

The drone caused a massive explosion after the helicopter’s machine gunner scored a critical hit.

Russian… pic.

twitter.

com/cJKMypJwFl08:27 Ucrainenii afirmă că armata rusă a avut pierderi mari ieri: 1270 soldați, 26 de tancuri, 26 alte blindate de luptă, 60 de tunuri, 2 lansatoare multiple de rachete, 2 sisteme antiaeriene, 78 diferite vehicule și 5 echipamente speciale.

Загальні бойові втрати противника з 24.

02.

22 по 09.

06.

24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.

02.

22 to 09.

06.

24 were approximately: pic.

twitter.

com/VekWIAy6kq07:18 Forțele ucrainene au testat unele dintre cele mai noi tehnologii ale industriei de apărare finlandeze, potrivit agenției de știri finlandeze STT.

Sâmbătă, șeful departamentului de armament al Forțelor de Apărare, Mikko Heiskanen, a declarat că, alături de stocuri mai vechi, Finlanda a trimis Ucrainei unele dintre cele mai recente inovații militare ale sale.

Unele dintre aceste echipamente sunt atât de noi încât se află încă în faza de dezvoltare, potrivit lui Heiskanen, care a precizat că reacția la performanța acestora a fost până acum pozitivă.

Declarația este o excepție în ce privește în comunicarea guvernamentală pe această temă, deoarece Finlanda a făcut publice relativ puține detalii despre conținutul ajutorului militar oferit Ucrainei.

(YLE)06:36 În ultimele luni, armata rusă a obținut doar câștiguri limitate pe câmpul de luptă împotriva unor forțe ucrainene lipsite de arme și muniții.

Aceasta este o problemă din ce în ce mai mare pentru președintele Vladimir Putin, pe măsură ce avantajul armatei sale începe să dispară, scrie Bloomberg.

În condițiile în care Kievul primește acum livrări de armament de miliarde de dolari de la aliații săi americani și europeni, fereastra de oportunitate pentru o avansarerusă se îngustează, chiar dacă aceasta continuă să tragă cu rachete și drone asupra orașelor ucrainene, inclusiv asupra infrastructurii energetice.

Tentativa Rusiei de a deschide un nou front în nord-estul Ucrainei, în regiunea Harkov, pare deja împotmolită, fără a atinge obiectivul lui Putin de a crea o zonă tampon de-a lungul graniței.

Ucraina susține că a provocat „pierderi foarte mari” trupelor rusești în luptele din jurul orașului Vovchansk.

Strategia de uzură a Rusiei pentru a epuiza forțele ucrainene este „foarte costisitoare și sângeroasă pentru armata rusă însăși”, a declarat Ruslan Pukhov, șeful Centrului de analiză a strategiilor și tehnologiilor cu sediul la Moscova.

„Poate duce la epuizarea excesivă a forțelor de partea rusă, ceea ce, de partea cealaltă, le poate oferi ucrainenilor șansa de a contraataca”, a adăugat el.

06:25 Președintele francez Emmanuel Macron și președintele american Joe Biden au anunțat sâmbătă că susțin eforturile de a folosi profiturile excepționale din activele rusești înghețate în beneficiul Ucrainei.

Într-un document comun dat publicității în timpul vizitei lui Biden în Franța, cei doi lideri și-au exprimat, de asemenea, îngrijorarea cu privire la transferurile către Rusia de armament din Iran și Coreea de Nord și de materiale cu dublă utilizare din China, susținând măsuri de restricționare a acestor transferuri care trec prin sistemele financiare american și francez.

–––––

Lasă un răspuns