Fostul șef al Binance a devenit cel mai bogat om trimis vreodată la închisoare în SUA

Spread the love

Changpeng „CZ” Zhao, fondatorul și fostul CEO al Binance, a devenit cel mai bogat om încarcerat vreodată în Statele Unite după ce s-a prezentat la o închisoare din California mai devreme în cursul acestei săptămâni pentru a executa o sentință de 4 luni de detenție, arată Bloomberg.

Averea personală a lui Zhao a cunoscut un nou salt săptămâna aceasta după ce tokenul BNB, o criptomonedă asociată Binance, a atins un preț record în prima săptămână a celor 4 luni pe care antreprenorul crypto le va petrece în spatele gratiilor.

Zhao s-a prezentat marți la o închisoare din SUA după ce a fost condamnat la închisoare din cauza neregulilor majore descoperite de autoritățile americane la Binance.

În luna noiembrie a anului trecut procurorii federali au acuzat Binance, cea mai mare platformă de tranzacționare a criptomonedelor din lume, că nu a raportat peste 100.

000 de tranzacții suspecte efectuate pe platforma sa de tranzacționare inclusiv de grupări desemnate drept organizații teroriste de guvernul SUA, precum Hamas, Al Qaeda și Statul Islamic.

„Binance a devenit cea mai mare platformă de tranzacționare a criptomonedelor în parte datorită infracțiunilor pe care le-a comis.

Acum va plăti una dintre cele mai mari amenzi corporative din istoria Statelor Unite”, a declarat la momentul respectiv procurorul general al SUA, Merrick Garland.

Binance a fost amendată cu 4,3 miliarde de dolari.

În ceea ce privește averea lui Zhao, aceasta a crescut acum la 38,5 miliarde de dolari după noile evoluții ale prețului BNB.

Prețul tokenului a ajuns la un maxim de 717 dolari, capitalizarea sa totală de piață crescând la peste 100 de miliarde de dolari, peste cea a unor companii americane cunoscute precum Dell, Airbnb, PayPal sau General Motors.

Potrivit estimărilor agenției Bloomberg, Zhao este a 40-a cea mai bogată persoană din lume.

Zhao, mai cunoscut sub porecla „CZ”, a fost condamnat de un judecător din Seattle la 4 luni de închisoare pentru rolul său în ilegalitățile comise de Binance.

Sentința a fost semnificativ mai mică decât cea de 3 ani cerută de procurorii americani, care au acuzat gravitatea faptelor și amploarea ilegalităților comise de Binance.

Antreprenorul crypto pledase vinovat la acuzațiile procurorilor și s-a aflat în libertate până la aflarea sentinței, după ce a plătit o cauțiune de 175 de milioane de dolari.

El și-a dat demisia din funcția de CEO al Binance imediat după anunțarea acuzațiilor ca parte a unui acord cu procurorii.

Lasă un răspuns