EXITPOLL Rezultate alegeri europarlamentare 2024: PSD-PNL obțin 54%, AUR pe locul al doilea, cu 14%, Alianța Dreapta Unită – 11%

Spread the love

Primele rezultate la alegerile europarlamentare 2024 au fost prezentate la ora 22.

00, când s-au închis urnele și a fost publicat exit-poll CURS-Avangarde realizat la comanda PSD-PNL.

HotNews.

ro prezintă exit-poll-ul CURS-Avangarde – primele rezultate alegeri europarlamentare:PSD+PNL: 54%AUR: 14%ADU: 11%UDMR: 5%REPER: 3%SOS: 3%PUSL: 2%Alte partide (în total): 4%Candidați independenți: 4%Exit-poll-ul pentru alegerile europarlamentare 2024 este realizat la comanda PSD-PNL de Centrul de Sociologie Urbană și Regională – CURS și Grupul de Studii Socio-Comportamentale – AVANGARDE.

Cele două institute au fost autorizate de Biroul Electoral Central să efectueze cercetarea la urne.

Operatorii de sondaj au acces în zona de protecţie de 500 de metri a secţiilor de votare, fără a avea voie să intre în interiorul secţiilor.

Rezultatele exit-poll CURS-Avangarde pentru alegerile europarlamentare 2024 prezentate la ora 22.

00 sunt valabile pentru ora 20.

30.

Alegeri europarlamentare 2024.

HotNews.

ro a prezentat LIVE, încă de la ora 6.

00, informații relevante despre desfăsurarea zilei votului și prezintă rezultate alegeri locale 2024 și rezultate europarlamentare 2024, exit-poll-uri realizate în București și marile orașe ale țării.

Peste 2,5 milioane de buletine de vot au fost trimise în cele 915 secții de votare pentru alegerile europarlamentare de duminică, 9 iunie.

Cele mai multe dintre secțiile de vot urmau să fie deschise în Italia, Spania și Marea Britanie, au informat într-o conferință de presă reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

Cele mai multe secții de vot au fost în țările unde se află și cei mai mulți români, au explicat reprezentanții MAE.

Lasă un răspuns