Vlad Popescu Piedone câștigă la Primăria Sectorul 5, instituție condusă până azi de tatăl său, cu 38% din voturi, conform sondajului exit poll Curs Avangarde.
Cristian Popescu Piedone a candidat la Primăria Capitalei, unde s-a clasat pe locul trei, cu 13%, arată sondajul.
Vlad Popescu Piedone,candidatul PUSL, a ieșit pe primul loc în sondajul exit poll Curs Avangarde cu 38%, la distanță de principalii candidați Alexandru Dimitriu (USR) și Adrian Vighenciu (PSD-PNL), care figurează în sondaj cu câte 20%.
Rezultatele exit poll Curs Avangarde la Primăria Sectorului 5:Rezultatele au fost publicate de site-ul stiripesurse.
ro, condus de Iosif Buble, care deține centrul de sondare Curs.
Conform datelor publicate de Institutul Național de Statistică în baza recensământului din anul 2021, în Sectorul 5 există 239.
607 de locuitori.
Pentru Primăria Sectorului 5 au fost înscriși în total 10 candidați: Vlad Popescu Piedone s-a născut la data de 16 septembrie 1989, în București.
Este băiatul lui Cristian Popescu Piedone, actualul primar al Sectorului 5.
Și-a anunțat candidatura pentru Primăria Sectorului 5, încă de când tatăl său era în închisoare.
Este căsătorit și are doi copii.
În ceea ce privește studiile, Vlad Popescu a absolvit Facultatea de Drept în cadrul Universității Titu Maiorescu din București, în anul 2012.
Din 2020 este deputat, fiind ales pe listele PSD.
Conform G4Media, locul eligibil a fost alocat în baza unei înțelegeri cu PUSL, al cărui membru era Vlad Popescu Piedone.
De altfel, pe site-ul Camerei Deputaților e menționat că din februarie 2021 proapăstul deputat a trecut de la PSD, la PUSL.
Cu toate acestea el a rămas în continuare parte a grupului parlamentar PSD.
Înainte de a fi deputat a fost consilier în domeniul vânzărilor și promovării la Urban și a lucrat în industria HORECA.
În ceea ce privește viața politică, din mai 2021 este președintele filialei Suceava a Partidului Puterii Umaniste ( social – liberal ) – PPU.
În perioada 2020-mai 2021 a fost președintele Filialei PPU Sector 5.
Deși este tânăr, Vlad Popescu Piedone este bogat.
Potrivit declarației de avere are 5 terenuri în intravilan, în București și Ilfov, deținute împreună cu soția sau sora sa.
Toate au fost primite prin contract de donație.
În declarația de avere mai apar o casă și 3 apartamente, la fel, deținute împreună cu soția sau sora, dobândite prin moștenire sau donație, dar și 6 mașini de epocă, acestea fiind trecute înainte pe numle tatălui – Cristian Popescu Piedone.
În ultimul an a vândut două mașini, din vânzare încasând aproape 38.
000 de euro.
În bancă, Piedone jur are un depozit de circa 200.
000 euro.
Vlad Piedone a încasat în 2023 132.
618 din salariul de deputat, iar soția lucrează ca economist la Kebap Shop – de unde a încasat 20.
072 lei.
Autoritatea Electorală Permanentă a anunţat că numărul cetăţenilor cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral, la data de 31 mai, este de 18.
978.
908, fiind cu 12.
297 mai mulţi faţă de ultima informare publică de la sfârşitul lunii aprilie.
Numărul de alegători care au împlinit 18 ani în luna mai este de 19.
696, aceştia fiind înscrişi în Registrul electoral din oficiu, de AEP, pe baza comunicării Direcţiei Generală pentru Evidenţa Persoanelor (DGEP).
Totodată, au intrat în evidenţele DGEP 2.
673 de alegători noi, iar din datele de la Direcţia Generale de Paşapoarte au intrat 9.
998 de alegători noi.
h2: Programul de funcționare al secțiilor de vot la alegerile locale Alegătorii, care sunt aşteptaţi la urne pe 9 iunie pentru alegerea consilierilor locali, judeţeni, preşedinţilor de consilii judeţene, a primarilor, pot vota doar în localitatea în care au domiciliul sau reşedinţa, doar la secţia de votare la care sunt arondaţi şi doar pe teritoriul României.
La alegerile locale nu se votează în străinătate.
Votarea are loc în intervalul orar 7.
00-22.
00.
La ora 22.
00, preşedintele biroului electoral al secţiei de votare declară votarea încheiată şi dispune închiderea localului secţiei de vot.
Alegătorii care la ora 22.
00 se află la sediul secţiei de votare, precum şi cei care se află la rând în afara sediului secţiei de votare pentru a intra în localul de vot pot să exercite dreptul de vot până la ora 23.
59.
Autoritatea Electorală Permanentă a organizat, pe teritoriul României, 18.
955 de secţii de votare la alegerile pentru Parlamentul European şi la cele pentru autorităţile administraţiei publice locale.
Instituţia administrează Registrul secţiilor de votare din ţară, o bază de date centralizată privind delimitarea, numerotarea, sediile şi dotarea secţiilor de votare.
Potrivit sursei citate, numerotarea secţiilor de votare din ţară este actualizată de AEP la nivelul fiecărui judeţ, respectiv al municipiului Bucureşti, începând cu localitatea reşedinţă de judeţ şi continuând cu cele din municipii, oraşe şi comune, în ordinea alfabetică a acestora.
Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Toni Greblă, a anunţat, la 28 mai 2024, că la scrutinul din 9 iunie s-au înscris 207.
389 de candidaţi pentru alegerile locale.
Un număr de 30 de asociaţii şi fundaţii au fost acreditate de Autoritatea Electorală Permanentă ca observatori la alegerile europarlamentare şi locale care vor avea loc pe data de 9 iunie.