Coreea de Nord a reluat trimiterea de baloane cu gunoaie către Coreea de Sud

Spread the love

Coreea de Nord a reînceput să trimită baloane cu gunoaie peste graniţă către Coreea de Sud, au anunţat duminică oficiali citaţi de Reuters.

Coreea de Nord a reluat trimiterea de baloane cu gunoaie către Coreea de Sud Zeci de baloane cu gunoaie ataşate au fost găsite în Seul şi în zonele din apropierea graniţei în cursul nopţii şi la începutul zilei de duminică.

Armata sud-coreeană a declarat duminică că ia baloanele „foarte în serios” şi că este în alertă pentru a lua măsuri de răspuns, dacă este necesar.

Coreea de Sud a avertizat că va lua măsuri „insuportabile” împotriva Nordului pentru trimiterea baloanelor de gunoi, care ar putea include difuzarea de emisiuni de propagandă de la difuzoare uriaşe instalate la graniţă, îndreptate către Nord.

Vezi mai multe articole din categoria externe Guvernul nord-coreean a declarat că baloanele au fost trimise ca represalii la pliantele anti-Nord lansate de activiştii sud-coreeni ca parte a unei campanii de propagandă şi a lansat sute de baloane începând cu sfârşitul lunii mai.

Lasă un răspuns