Reacția BEC, după ce sediul de la Romexpo a fost inundat cu o zi înainte de alegeri

Spread the love

Biroul Electoral Central spune că, în urma furtunii din București care a inundat sediul Romexpo, infrastructura electorală existentă la nivelul BEC este funcţională, iar procesul electoral se poate desfăşura în condiţii normale.

Sistemele informatice funcţionează în parmetrii optimi şi au fost luate toate măsurile pentru asigurarea protecţiei acestora, mai spune BEC, în comunicatul de presă.

Și Autoritatea Electorală Permanentă a transmis că infrastructura electorală existentă la nivelul AEP e funcţională, iar sistemele informatice la nivelul instituţiei funcţionează în parametrii optimi.

Ploaia torenţială a provocat inundaţii iar vântul puternic a doborât copaci şi stâlpi de electricitate, în mai multe zone din Bucureşti fiind necesară intervenţia echipajelor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Reamintim că sediul BEC a fost inundat cu o zi înainte de alegeri în urma ploii care a căzut peste București sâmbătă, 8 iunie 2024, când dministraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare meteorologică cod portocaliu, pentru Municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, și a fost remis şi un mesaj de avertizare prin sistemul RoAlert.

E a doua inundație de la noul sediu BEC.

Pe 17 aprilie 2024, mai multe liste de semnături au fost distruse.

Informația apare într-un proces între partidul lui Florin Călinescu și BEC.

Biroul Electoral Central este organismul suprem al alegerilor.

„Poate să asigure interpretarea unitară a legislației, dă interpretări ale chestiunilor care nu sunt clare, este instituția care poate să ia orice decizii care țin de organizarea alegerilor, rezolvă plângeri și contestații care țin de birourile electorale locale”, spunea expertul Septimius Pârvu pentru Snoop.

Evenimentul are loc la 3 zile după investigația site-ului Snoop despre locație.

Sediul BEC a fost mutat din centru la Romexpo în ciuda opoziției angajaților.

Citește și:VIDEO Cum arată Capitala și județul Ilfov după codul portocaliu de grindină și vijelie

Lasă un răspuns