Programul secțiilor de votare în România la alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie 2024

Spread the love

Alegerile locale și europarlamentare de duminică, 9 iunie, vin cu o noutate când vine vorba de programul secțiilor de votare.

Față de alegerile anterioare, programul de funcționare al acestora a fost prelungit cu o oră, până la ora 22:00.

Secțiile de votare se vor deschide la ora 7:00 și se vor închide la ora 22:00, față de ora 21:00, cum a fost la precedentele alegeri.

Noutatea se va aplica la alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie.

Președinții secțiilor de vot pot decide prelungirea votului până la ora 23:59, dacă situația o impune, a declarat săptămâna trecută, într-o conferință de presă, președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), Toni Greblă.

„Votarea începe la 7 dimineața și se termină la ora 22:00.

Totuși, acolo unde, în mod excepțional, președintele secției de votare decide, pentru că observă că sunt cetățeni care încă nu au apucat să voteze, dar ei se află în interiorul secției de votare sau în preajma, în imediata apropriere a secției de votare și stau la rând pentru a-și exercita dreptul la vot, președintele secției de votare poate să decidă prelungirea votării până la 23:59, când sistemul electronic de înregistrare la vot va fi închis automat”, a spus președintele AEP.

La nivel național, vor fi aproape 19.

000 de secții de votare pentru alegerile locale și europarlamentare 2024.

În străinătate, unde se va putea vota doar pentru europarlamentare, vor fi 915, un număr dublu față de cel de la alegerile europarlamentare precedente, după cum a explicat Toni Greblă.

Dintre secțiile de votare de la nivel național, 7% (adică 1.

289) se află în Municipiul București, 9% (1.

782) la orașe, 27% (5.

186) în alte municipii și 57% (10.

698) în comune.

Citește și:

Lasă un răspuns