Macron: Franţa şi SUA îşi intensifică eforturile pentru a preveni o escaladare în Orientul Mijlociu

Spread the love

Franţa şi Statele Unite vor depune mai multe eforturi pentru a preveni o escaladare în Orientul Mijlociu, a declarat sâmbătă preşedintele Emmanuel Macron, scrie Reuters.

Macron: Franţa şi SUA îşi intensifică eforturile pentru a preveni o escaladare în Orientul Mijlociu „Ne dublăm eforturile împreună pentru a evita o explozie regională, în special în Liban”, a declarat Macron într-o declaraţie comună cu Joe Biden în timpul vizitei de stat a preşedintelui american în Franţa.

Franţa şi Statele Unite au lucrat în ultimele luni pentru a încerca să dezamorseze tensiunile, Parisul prezentând propuneri scrise ambelor părţi, menite să oprească înrăutăţirea relaţiilor dintre Israel şi Hezbollah la graniţă.

Vezi mai multe articole din categoria externe Statele Unite au lucrat, de asemenea, la această problemă, dar diplomaţii au declarat că au existat probleme în coordonarea eforturilor.

Macron a declarat că cele două ţări au dezvoltat „o coordonare strânsă” în cadrul discuţiilor „cu Israelul, pe de o parte, şi cu Libanul şi toate părţile implicate, pe de altă parte”.

Biden nu a menţionat Libanul în scurta declaraţie şi, de asemenea, nu a menţionat Iranul, despre care Macron a spus că adoptă o strategie de escaladare în regiune.

„Cele două ţări ale noastre sunt hotărâte să exercite presiunile necesare pentru a opri această tendinţă”, a declarat Macron.

Lasă un răspuns