LIVE TEXT  Războiul din Ucraina, ziua 836. Putin: Vom câştiga în Ucraina fără arme nucleare şi îl atacă pe Macron: Franţa este gata să intre în război

Spread the love

În timp ce Biden a dat OK-ul pentru ca Ucraina să-i folosească arme la graniţă, Macron a promis că va trimite avioane de luptă Mirage.

Războiul din Ucraina, ziua 836.

Putin: Vom câştiga în Ucraina fără arme nucleare şi îl atacă pe Macron: Franţa este gata să intre în război Un civil a fost ucis aseară în districtul Nikopol, din sudul Ucrainei, într-un bombardament rusesc cu drone kamikaze şi artilerie: acest lucru a fost anunţat pe Telegram de şeful administraţiei militare regionale din Dnipropetrovsk, Sergii Lisak, potrivit Ukrinform.

„În timpul nopţii, apărarea aeriană a doborât două (n.

r.

– drone) Shahed în districtele Dnipro şi Sinelnikove.

Atacurile asupra districtului Nikopol au continuat să folosească dronele kamikaze şi comunităţile Mirove, Marhaneţ şi Cervonohrihorivka au fost vizate”, a spus Lisak.

Victima, a adăugat el, avea 70 de ani şi locuia în comunitatea Cervonohrihorivka.

O companie de utilităţi, infrastructura şi o clădire administrativă au fost avariate în atac.

În plus, o casă a fost distrusă şi alte cinci au fost avariate.

Vezi mai multe articole din categoria social Forţele armate ruse au atacat 6 comunităţi din regiunea Sumî cu drone şi mortiere; după cum a raportat presa ucraineană, satele afectate sunt cele din Bilopillia, Krasnopillia, Esman, Şalihine, Znob-Novhorodske şi Velika Pisarivka; nu au existat victime sau pagube la clădiri şi la infrastructură.

Oraşul Krasnopillia a fost cel care a suferit cel mai intens atac şi au avut loc în jur de 20 de explozii.

Bilopillia, care înainte de război avea o populaţie de aproximativ 7.

769 de locuitori, se află la doar 15 kilometri distanţă de graniţa dintre Ucraina şi Rusia.

Forţele ruse au lansat 13 drone kamikaze împotriva Ucrainei în cursul nopţii, dintre care 9 au fost doborâte de apărarea antiaeriană a Kievului: Forţele aeriene ucrainene au anunţat acest lucru pe Telegram, adăugând că singura rachetă de croazieră lansată de la Moscova.

Dronele şi racheta, un Kh-59, au fost neutralizate în regiunile Harkov, Zaporojie, Poltava şi Dnipropetrovsk.

Spirala de tensiune declanşată între Moscova şi Paris pare să nu aibă sfârşit.

Preşedintele Emmanuel Macron „declară că Franţa este gata să participe direct la conflictul militar din Ucraina”, a denunţat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, după ce preşedintele francez şi-a anunţat intenţia de a trimite avioane de luptă Mirage la Kiev şi de a crea o „brigădă franceză” compus din 4.

500 de soldaţi ucraineni care luptă împotriva ruşilor.

În ultimele ore, Ministerul Apărării din Moscova a anunţat că soldaţii ruşi au cucerit un alt sat, Paraskovievka, din regiunea de est a Doneţk.

  Ciocnirea verbală dintre Franţa şi Rusia este însoţită de dosarul juridic al unui cetăţean francez arestat la Moscova sub acuzaţia că nu s-a înregistrat ca agent străin şi că a strâns informaţii despre activităţile militare ale Rusiei.

Bărbatul, Laurent Vinatier, s-a prezentat ieri în faţa unei instanţe din Capitală, care a transformat până pe 5 august reţinerea în arest, aşteptând ca procedurile să îşi urmeze cursul.

Între timp, la sol, autorităţile pro-ruse din oraşul Lugansk, din estul Ucrainei, au declarat că 4 persoane au murit şi 43, dintre care 4 copii, au fost răniţi în prăbuşirea unei clădiri cu cinci etaje lovită de o bombă a forţelor de la Kiev.

Armata ucraineană „a săvârşit o crimă împotriva populaţiei civile folosind arme furnizate de Occident”, a denunţat Ministerul Apărării de la Moscova, potrivit căruia ucrainenii au lansat cinci rachete americane Atacms în „zonele rezidenţiale” ale oraşului, dintre care patru au fost doborâte, iar una a lovit clădirea.

 

Lasă un răspuns