LIVE Război în Ucraina – ziua 836: Explozii în Crimeea / Apărarea ucraineană a doborât 9 din 13 drone kamikaze și o rachetă Kh-59 / Germania ia în considerare să trimită încă o baterie Patriot Kievului

Spread the love

Mai multe explozii s-au auzit în timpul nopții în peninsula Crimeea, anexată ilegal de Moscova în 2014.

Un oficial impus de Rusia a susținut că forțele rusești au distrus o dronă marină.

10:33Rusia a pierdut 517.

290 de soldați în Ucraina de la începutul invaziei sale pe scară largă, la 24 februarie 2022, a raportat Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, potrivit The Kyiv Independent.

Conform sursei citate, 1.

210 de trupe rusești au fost eliminate în ultima zi.

09:15Comandantul Forţelor Aeriene ale Ucrainei, Mikola Oleşciuk, a declarat sâmbătă că în timpul nopții Forţele de Apărare ucrainene au doborât o rachetă rusească de tip Kh-59 şi nouă drone de atac Shahed, informează agenția ucraineană de presă Ukrinform.

Potrivit lui Oleşciuk, Rusia a atacat Ucraina cu o rachetă şi cu 13 drone kamikaze, lansate din regiunea Kursk (Rusia) şi Ceauda, Crimeea.

Cele nouă drone şi o rachetă rusească au fost doborâte de apărarea antiaeriană a Ucrainei în regiunile Harkov, Zaporojie, Poltava şi Dnipropetrovsk.

09:12Premierul ucrainean Denis Şmihal a declarat că doar 27% dintre termocentralele din țară mai sunt funcţionale, din cauza atacurilor repetate ale Rusiei asupra infrastructurii energetice, relatează publicați Korespondent.

Potrivit oficialului ucrainean, 42 de unităţi electrice au fost distruse ca urmare a bombardamentelor ruseşti.

În plus, 20 de unităţi hidroenergetice nu funcţionează deloc, acestea reprezentând 1,3 gigawaţi din întreaga capacitate de generare a energiei.

08:25Explozii au fost auzite în Sevastopol, în Crimeea ocupată, în cursul nopții de vineri spre sâmbătă, a relatat canalul de Telegram Crimean Wind, preluat de The Kyiv Independent.

În jurul orei locale 1:39, locuitorii din Balaklava, o așezare care aparține de orașul Sevastopol, ar fi auzit explozii.

Prima explozie ar fi avut loc în apropierea centralei termice din Balaklava.

Crimean Wind susține că înainte de explozie s-au auzit arme de calibru mare, ceea ce ar putea indica un atac cu drone.

O a doua explozie a fost auzită mai aproape de linia de coastă, în apropierea portului Sevastopol.

Liderul împuternicit al Rusiei la Sevastopol, în Crimeea ocupată, Mihail Razvozhayev, a susținut ulterior că „sunetele puternice” pe care le-au auzit rezidenții în Golful Striletska erau forțele rusești care distrugeau o „navă fără pilot”.

–––––Cele mai importante informații de vineri privind agresiunea Rusiei au fost LIVE aici pe HotNews.

ro

Lasă un răspuns