Biden, primit de Macron cu o ceremonie la Arcul de Triumf

Spread the love

Preşedintele francez Emmanuel Macron l-a întâmpinat sâmbătă pe Joe Biden cu o ceremonie la Arcul de Triumf, scrie The Guardian.

Sursa foto: AP Evenimentul a urmat prezenţei liderilor la comemorările pentru cea de-a 80-a aniversare a debarcării din ziua Z în Normandia, joi.

Sâmbătă, la Paris, cei doi lideri au depus coroane de flori la mormântul soldatului necunoscut, iar vehiculul lui Biden a fost însoţit pe Champs-Élysée de Garda Republicană călare.

Cei doi lideri vor avea convorbiri oficiale, iar seara va fi organizat un dineu de stat în onoarea preşedintelui american şi a primei doamne.

Vezi mai multe articole din categoria externe Se aşteaptă ca cei doi preşedinţi să discute despre Ucraina, războiul din Gaza, securitatea globală şi consolidarea NATO, precum şi despre chestiuni politice, inclusiv criza climatică şi cooperarea navală.

O sursă de la Élysée a declarat că Macron şi Biden au o relaţie caldă şi a citat faptul că preşedintele american petrece cinci zile în Franţa ca dovadă a importanţei pe care o atribuie vizitei.

Lasă un răspuns