Beneficiile uleiului de cocos. Cinci motive să îl foloseşti.

Spread the love

  Uleiul de cocos este considerat un aliment, deosebit de nutritiv, care are numeroase întrebuinţări, de la prepararea alimentelor şi până la folosirea lui ca ingredient de bază în produsele dermatocosmetice, pentru îngrijirea părului şi a tenului.

  Uleiul de cocos este constituit în proporţie de 90% din grăsimi saturate şi acizi graşi nesaturaţi (mononesaturaţi şi polinesaturaţi), potrivit sfatulmedicului.

ro:- Acizi grasi saturati: trigliceride cu lant mediu care sunt asimilate rapid in organism (acid lauric, acid capric, acid caprilic, miristic si palmitic);- Acizi grasi polinesaturati: acid linoleic;- Acizi grasi mononesaturati: acid oleic;- Polifenoli: acid galic.

Uleiul de cocos mai conţine şi acizi graşi derivaţi (betaine, etanolamidă, etoxilaţi, esteri graşi, polisorbaţi graşi, monogliceride şi esteri de polioli), derivaţi ai alcoolilor graşi, vitamina E, vitamina K şi minerale (cel mai important fiind fierul).

Uleiul de cocos este solid la temperatura camerei, ca untul.

Din punct de vedere nutritiv, uleiul de cocos este compus în cea mai mare parte din nutrienţii existenţi în nuca de cocos.

 Beneficiile uleiului de cocos:Tratează pielea uscatăUleiul de cocos s-a dovedit a fi un bun remediu pentru pielea uscată şi iritată.

O mască excelentă pentru tratarea pielii uscate presupune prepararea unui amestec din 2-3 linguri de fulgi de ovăz şi unt de cocos (forma solidă a uleiului de cocos).

Mixtura se toarnă într-un săculeţ din pânză şi se introduce la cuptorul cu microunde timp de 30 minute (până când conţinutul se transformă într-o pastă groasă).

Sacul moale poate fi folosit pentru masaj corporal şi comprese în zonele corporale afectate.

Îngrijeşte părul uscat şi casantUleiul de cocos are capacitatea de a intra în firele de păr, datorită conţinutului generos de acizi graşi.

Înainte de culcare, aplicaţi ulei de cocos extravirgin direct pe păr, insistând asupra vârfurilor.

Periaţi podoaba capilară cu un pieptăn, apoi prindeţi părul în coc şi purtaţi o cască de duş pe tot parcursul nopţii.

Dimineaţa, spălaţi-vă cu şampon şi aplicaţi un balsam, ca în mod normal.

Menţine sănătatea picioarelorDatorită proprietăţilor antibacteriene şi antifungice, uleiul de cocos poate preveni cu eficacitate infecţiile unghiilor şi cele fungice la nivelul picioarelor.

Preparaţi un amestec din ulei de cocos, două linguri de miere şi o lingură de zahăr şi aplicaţi această mască exfoliantă pe toată suprafaţa tălpilor.

Nu doar că veţi preveni cu succes infecţiile, ci veţi evita şi instalarea bătăturilor.

Previne afecţiunile cardiaceUleiul de cocos poate fi utilizat şi în gastronomie, fiind recomandat de unii experţi medicali în prevenirea bolilor cardiovasculare.

Acest tip de ulei conţine în proporţie de 50% acid lauric, substanţă care reglează nivelul de colesterol şi presiunea sângelui.

Grăsimile saturate din acest ulei nu sunt la fel de dăunatoare precum cele din alte uleiuri vegetale, spun specialiştii.

Uleiul de cocos nu creşte nivelul colesterolului rău şi reduce incidenţa leziunilor de la nivelul arterelor, prevenind totodată şi ateroscleroza.

Întăreşte sistemul imunitarUleiul de cocos este benefic pentru sistemul imunitar.

Efectul de îmbunătăţire a funcţiei imune se datorează conţinutului de lipide antimicrobiene, acid lauric, capric şi caprilic, substanţe cu proprietăţi antifungice, antibacteriene şi antivirale.

Citiți monitorulcj.

ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns