Bărbatul care a atacat-o pe Mette Frederiksen, premierul danez, a fost arestat preventiv: „Învinuitul nu are nicio legătură cu Danemarca”

Spread the love

Un bărbat în vârstă de 39 de ani care a atacat-o vineri la Copenhaga pe Mette Frederiksen, premierul Danemarcei, a fost arestat preventiv pentru 12 zile, a declarat poliția daneză, relatează Reuters și AFP.

Atacul a avut loc vineri într-o piață din centrul capitalei țării, când un bărbat s-a apropiat de premier și a lovit-o.

Biroul lui Frederiksen a declarat că incidentul i-a produs premierului un șoc și a suferit o ușoară entorsă cervicală.

Toate evenimentele oficiale ale premierului de sâmbătă au fost anulate, a adăugat biroul ei sâmbătă.

Poliția din Copenhaga a declarat că nu crede că atacul bărbatului, care a negat faptele rele, a fost motivat politic în fapta sa.

„Ipoteza noastră actuală de lucru este că incidentul nu este motivat politic”, a declarat poliția pe X după audierea suspectului de către un judecător care a decis să-l plaseze în arest preventiv până pe 20 iunie.

„În lumina faptului că învinuitul nu are nicio legătură cu Danemarca, există riscul de evadare”, a declarat judecătorul de la tribunalul din Copenhaga ca unul dintre motivele pedepsei privative de libertate, potrivit radiodifuzorului DR.

Premierul danez, în vârstă de 46 de ani, a fost supus unui examen medical la spital, au declarat serviciile sale sâmbătă într-un comunicat de presă transmis AFP.

La rândul său, suspectul în vârstă de 39 de ani bolborosea și părea absent la momentul reținerii sale, a spus acuzarea în timpul audierii, potrivit presei daneze.

Acesta părea în stare de ebrietate, potrivit unui raport medical citat de procuror.

Bărbatul ar fi lovit-o cu pumnul în brațul drept al premierului, potrivit procuraturii.

Doi martori au declarat pentru cotidianul danez BT că au văzut-o pe Mette Frederiksen sosind într-o piață din centrul Copenhagăi, vineri, în timp ce stăteau lângă o fântână chiar înainte de ora locală 18:00 (16:00 GMT).

„Un bărbat a venit din direcția opusă și a împins-o puternic în umăr, ceea ce a făcut-o să” se dezechilibreze în lateral, dar fără să o facă să cadă, potrivit acestor martori.

Deși a fost o „împingere puternică”, doamna Frederiksen nu a căzut la pământ, au spus aceștia.

Ei l-au descris pe bărbat ca fiind înalt și slab și au adăugat că a încercat să fugă, dar nu a avut timp să ajungă departe pentru că a fost prins și pus la pământ de serviciul de pază.

Atacul are loc cu două zile înainte ca danezii să se prezinte la urne pentru alegerile europarlamentare.

Lasă un răspuns