Proxenetismul, afacere de familie: O minoră abandonată, obligată se prostitueze de membrii unei familii din Bistriţa-Năsăud

Spread the love

Trei persoane au fost arestate preventiv şi o a patra este cercetată sub control judiciar de procurorii DIICOT Bistriţa-Năsăud într-un dosar în care există suspiciuni că o minoră, abandonată de familie şi lipsită de mijloace de subzistenţă, a fost obligată să se prostitueze.

Suspecţii, dintre care trei sunt rude, ar fi procurat şi vândut droguri unor consumatori din judeţul Bistriţa-Năsăud, relatează News.

ro.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Bistriţa-Năsăud au dispus reţinerea a 4 inculpaţi (trei dintre ei fiind membri ai aceleiaşi familii), pentru trafic de minori, proxenetism şi trafic de droguri de mare risc.

”Din cercetările efectuate a rezultat că, în perioada iunie 2023 – ianuarie 2024, unul dintre inculpaţi, prin inducere în eroare şi profitând de starea de vulnerabilitate a unei victime minore (abandonată de familie şi lipsită de mijloace materiale de subzistenţă) a determinat-o, inclusiv prin presiuni psihice, să practice prostituţia în folosul său.

Acesta a postat pe mai multe site-uri de profil anunţuri destinate racolării de clienţi şi i-a asigurat minorei protecţie şi transport la locaţiile unde practica prostituţia”, arată, vineri, DIICOT, într-un comunicat de presă.

Doi dintre inculpaţi sunt suspectaţi că, în perioada octombrie 2022 – iunie 2024, la diferite intervale de timp, dar în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, au procurat, deţinut, dat cu titlu gratuit, intermediat şi vândut în mod direct droguri de mare risc (3-CMC, cunoscut sub denumirea de cristal, substanţă cristalină 4-CMC şi clefedrone) către consumatori din judeţul Bistriţa-Năsăud, de la care au încasat suma de 100 de lei pentru un plic.

Potrivit DIICOT, în perioada februarie-iunie 2024, unul dintre aceştia a obţinut diverse sume de bani prin înlesnirea practicării prostituţiei de către o persoană majoră căreia i-a asigurat protecţia.

În urma percheziţiilor domiciliare făcute în acest dosar, au fost identificate şi ridicate mai multe plicuri conţinând substanţă cristalină, precum şi alte mijloace de probă.

Vineri, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bistriţa-Năsăud a dispus arestarea preventivă a trei dintre inculpaţii reţinuţi, pentru o perioadă de 30 de zile, conform propunerii formulate.

Faţă de cel de al patrulea inculpat, procurorii DIICOT Biroul Teritorial Bistriţa-Năsăud au dispus măsura controlului judiciar.

Activităţile judiciare au fost realizate împreună cu poliţiştii serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Bistriţa-Năsăud.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor BCCO Cluj-Napoca şi al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bistriţa-Năsăud.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul de Analiză a Informaţiilor din cadrul IPJ Bistriţa-Năsăud şi Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

Lasă un răspuns