„Nu faceți duș sau baie, nu spălați rufele”: Recomandările primite de locuitorii unuia dintre cele mai mari orașe din Canada

Spread the love

Fără duş, baie sau vase spălate: oraşul Calgary din vestul Canadei le-a ordonat joi celor 1,4 milioane de locuitori ai săi raţionalizarea extremă a apei pentru o perioadă nedeterminată, după ruperea unei „conducte de apă importante”, relatează AFP și Agerpres.

O „alertă critică privind alimentarea cu apă” a fost trimisă în zori pe telefoanele mobile ale locuitorilor, avertizându-i că nivelul apei „a atins o stare critică” afectând capacitatea oraşului de a aproviziona populaţia şi de a fi pregătit în caz de incendiu.

Îndemnând locuinţele şi magazinele să economisească apa, primarul Jyoti Gondek le-a recomandat „să nu facă duş sau baie, să nu spele vesela sau rufele” până când situaţia va fi rezolvată.

În cartierul în care s-a produs avaria, vehiculele trebuie să circule prin torenţii de apă care au inundat străzile, în timp ce locuitorii sunt avertizaţi în special să fiarbă apă pentru a bea sau a se spăla pe dinţi.

Here’s why you have no water in Calgary right now.

Main break in Montgomery.

City crews not here yet.

#yyc #yycroads pic.

twitter.

com/UQvMMzmS8E„Fiecare picătură de apă contează până când se va face reparaţia.

Toţi locuitorii oraşului trebuie să fie uniţi”, a declarat într-o conferinţă de presă Sue Henry, responsabila agenţiei de gestionare a urgenţelor din Calgary.

Cauza ruperii conductei este deocamdată necunoscută, iar rezervoarele oraşului întâmpină dificultăţi în a se umple normal, a precizat primăria, care estimează că reparaţia ar putea dura „mult timp”.

Provincia Alberta se confruntă în prezent cu o secetă importantă, dar râul Bow, din care Calgary îşi aduce apa, şi-a văzut condiţiile îmbunătăţite în această primăvară, potrivit autorităţilor.

Calgary este al patrulea cel mai mare oraș din Canada în ceea ce privește populația, după Toronto, Montreal și Vancouver.

Lasă un răspuns