LIVE Război în Ucraina – ziua 835: Atac rusesc cu drone și rachete, Polonia a ridicat avioane de luptă de la sol / Incendiu la o instalație industrială din regiunea Kiev

Spread the love

Franța va transfera Ucrainei avioane de luptă Mirage-2000 și va antrena piloți ucraineni, a anunțat președintele francez, Emmanuel Macron.

De asemenea, Franța va echipa și instrui o întreagă brigadă de 4.

500 de soldați ucraineni, a mai spus liderul de la Palatul Elysee.

Pe fondul speculațiilor potrivit cărora Macron ar putea anunța rapid trimiterea de instructori francezi în Ucraina, el a declarat că Franța și aliații săi se vor reuni și vor lua o decizie, dar a subliniat că nu crede că o astfel de acțiune a Parisului ar putea fi considerată o „escaladare”.

09:13Atacul din cursul nopții nu a afectat nicio infrastructură energetică, a declarat ministrul adjunct al Energiei din Ucraina, Mykola Kolisnyk, la televiziunea națională, transmite Reuters.

Rusia a vizat din ce în ce mai mult infrastructura energetică ucraineană în această primăvară prin atacuri combinate care au afectat capacitatea sa de generare, provocând întreruperi de curent în întreaga țară.

08:32 Forțele rusești au lansat un atac cu rachete asupra Ucrainei în noaptea de joi spre vineri, vizând în principal regiunile din vestul țării, conform The Kyiv Independent.

Forțele aeriene ucrainene au anunțat o alertă aeriană prin care au notificat amenințarea unor atacuri cu rachete împotriva regiunilor Ternopil, Hmelnițki și Lviv, precum și în regiunea capitalei Kiev.

Forțele aeriene au avertizat în privința unorachetelor de croazieră rusești, a bombardierelor Tu-95MS și a dronelor de tip Shahed.

Mai multe explozii au fost auzite în regiunea Hmelnițki în jurul orei locale 4:15 a.

m.

, a relatat Suspilne.

Ca urmare a atacului, un incendiu a izbucnit la o instalație industrială din regiunea Kiev, a anunțat administrația militară locală.

Avioanele poloneze și ale altor aliați au fost mobilizate pentru a proteja spațiul aerian al țării ca răspuns la informațiile privind atacurile cu rachete rusești, a anunțat Comandamentul Operațional al Forțelor Armate ale Poloniei pe X.

Alertele de raid aerian au fost oprite la ora 5:00, iar operațiunile avioanelor poloneze și ale aliaților s-au încheiat în jurul orei locale 7:00.

Forțele Aeriene au declarat că au doborât 48 din cele 53 de drone de tip Shahed și toate cele 5 rachete de croazieră lansate de Rusia în cursul nopții.

Rachetele și dronele au fost doborâte deasupra regiunilor Dnipropetrovsk, Zaporojie, Kirovohrad, Nikolaev, Herson, Odesa, Harkov, Kiev și Hmelnițki.

–––––

Lasă un răspuns