Discursul lui Zelenski în Parlamentul francez: Europa nu mai e un continent al păcii

Spread the love

Andreea Tobias „Europa nu mai este un continent al păcii”, spune Volodimir Zelenski în faţa Parlamentului francez.

Discursul lui Zelenski în Parlamentul francez: Europa nu mai e un continent al păcii Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a adresat vineri Parlamentului francez.

I-a avertizat pe legiuitori că „Europa nu mai este un continent al păcii”, informează France 24.

Potrivit AFP, Zelenski şi-a exprimat speranţa că summit-ul ce va fi găzduit de Elveţia în iunie ar putea grăbi un sfârşit echitabil al conflictului.

„Summit-ul inaugural pentru pace ar putea deveni un format care să apropie un sfârşit corect al acestui război”, a declarat Zelenski în discurs.

Vezi mai multe articole din categoria externe Preşedinţii francez şi ucrainean, Emmanuel Macron şi Volodimir Zelenski, vor semna astăzi două acorduri în valoare de 650 de milioane de euro sub formă de împrumuturi şi donaţii către Ucraina pentru a sprijini comunităţile locale şi infrastructurile critice, în special cele energetice, vizate de atacurile Rusiei.

Unul dintre cele două acorduri prevede acordarea Agenţiei Franceze de Dezvoltare (AFD) „cu fonduri provizorii de 400 de milioane de euro şi 50 de milioane de cadouri până în 2027” pentru „extinderea activităţilor în Ucraina, în sprijinul comunităţilor locale”, a explicat Elysée.

Lasă un răspuns