Biden îi cere scuze lui Zelenski pentru întârzierea adoptării pachetului de ajutor pentru Ucraina

Spread the love

Preşedintele SUA, Joe Biden, şi-a cerut scuze omologului său ucrainean, Volodimir Zelenski, pentru întârzierea de la începutul acestui an în adoptarea unui nou pachet de ajutor militar, care a fost blocat de opoziţia republicană din Congres, potrivit The Guardian.

Sursa foto: Mediafax Foto Biden şi-a cerut scuze în timp ce anunţa un nou pachet de ajutor pentru Ucraina în cadrul unei întâlniri bilaterale cu Zelenski, vineri.

„Ştiţi, nu aţi cedat deloc, continuaţi să luptaţi într-un mod care este remarcabil, este remarcabil – şi nu vă vom abandona”, i-a spus Biden preşedintelui ucrainean.

„Îmi cer scuze pentru săptămânile în care nu am ştiut ce va trece, în ceea ce priveşte finanţarea, pentru că am avut probleme în a obţine proiectul de lege pe care a trebuit să îl aprobăm şi care avea banii de la unii dintre membrii noştri foarte conservatori care îl reţineau, dar am reuşit să îl facem”, a continuat el.

Vezi mai multe articole din categoria externe Biden şi Zelenski au participat la evenimentele de 80 de ani de Ziua Z din Normandia, în nordul Franţei.

Lasă un răspuns