VIDEO Roberto Fico, primele declarații după tentativa de asasinat: „Un mesager al urii Opoziției. Îl iert!”

Spread the love

Premierul slovac Robert Fico, victima unei tentative de asasinat la jumătatea lunii mai, a declarat miercuri, într-o înregistrare video postată pe Facebook, că este pregătit să își reia activitatea la sfârșitul lunii iunie, potrivit AFP.

Vorbind pentru prima dată într-o înregistrare video de când a fost împușcat de mai multe ori de la mică distanță, Fico a declarat că l-a iertat pe atacator și a anunțat că va fi pregătit să își reia treptat atribuțiile de la sfârșitul lunii iunie.

„Nu am nicio ură față de bărbatul necunoscut care a tras în mine”, a declarat Fico, potrivit traducerii în limba engleză a înregistrării video, cu un aer calm, dar cu pauze lungi.

„Îl iert și îl las să se gândească la ceea ce a făcut și de ce a făcut-o, în mintea lui”, a adăugat el.

Totuși, Fico nu a ratat momentul și a atacat Opoziția spunând despre atacatorul său că este „un mesager al urii” cultivate de adversarii săi politici.

Fico a fost împușcat de patru ori de la mică distanță, inclusiv în abdomen, la 15 mai, în timp ce își saluta susținătorii la sfârșitul unei reuniuni guvernamentale în orașul Handlova, în centrul țării.

Suspectul, identificat de presa slovacă drept poetul Juraj Cintula, în vârstă de 71 de ani, a fost acuzat de tentativă de omor cu premeditare și a fost arestat preventiv.

Fico a fost transportat la un spital din orașul Banska Bystrica, unde a fost supus la două operații de lungă durată.

El a rămas în convalescență înainte de a fi transferat acasă pentru a-și continua îngrijirea la 31 mai.

„Dacă totul decurge conform planului, voi putea să mă întorc treptat la muncă la începutul lunilor iunie și iulie”, a declarat Fico în înregistrarea sa.

Lasă un răspuns