Peste 17.000 de cazuri de abuz asupra copiilor, în 2023. Violența devine obișnuință.

Spread the love

 Violența domestică este un fenomen foarte răspândit în România, iar cei care au cel mai mult de suferit în urma acestuia sunt  cei mici, efectele negative afectându-le atât copilăria, cât și viața de adult.

  Expunerea copiilor la violența domestică în familie normalizează astfel de comportamente în mintea celor mici.

 „Mulți băieți, care cresc în familii în care soțul își abuzează fizic și emoțional soția, devin la rândul lor abuzatori”, potrivit analizei publicate de Organizația Salvați Copiii.

Conform sursei citate, minorii care cresc într-o familie violentă sunt ușor de recunoscut având niște trăsături comune, cum ar fi: Președintele Executiv Salvați Copiii România, Gabriela Alexandrescu, a precizat  că „este important ca mediul socio-emoțional, în care un copil se dezvoltă, să fie unul care îi dă sentimentul de siguranță.

Frica blochează dezvoltarea unui copil, pe termen lung.

(.

.

.

) Orice demers care își propune să contribuie la prevenirea și combaterea violenței domestice, nu va fi complet fără targetarea copiilor și care să includă activități de conștientizare, educație, intervenție și protecție”„Jumătate dintre copii declară că părinții lor folosesc pedeapsa corporală și la fel de mulți devin victimele bullying-ului în școli.

(.

.

.

) deși cei mai mulți dintre copii (65%) pot recunoaște un abuz, doar 1 din 3 se află în situația de a ști cui să ceară ajutorul și de a avea și încredere în acea persoană sau instituție de referință.

” au transmis cei de la Organizația Salvați Copiii.

Din numărul total de 17.

709 de cazuri de abuzuri, 8.

030 sunt reprezentate de băieți, iar 9.

679 de fete.

Conform sursei „din totalul de 3.

439 de raportări primite la punctul civic organizat de Organizația Salvați Copiii pentru raportarea conținutului dăunător pentru copii întâlnit online (.

.

.

), 3.

356 erau materiale care se încadrează la Child Sexual Abuse Material (CSAM).

3.

359 dintre notificările procesate au fost transmise către ofițerii specializați ai IGPR.

(.

.

.

) 3.

161 sunt materiale autogenerate chiar de către minori.

Cele mai multe victime sunt de gen feminin, în vreme ce 169 de rapoarte arătau victime cu vârste de sub 10 ani.

” La începutul anului trecut, Comisia Europeană a cerut României și altor 11 state membre să respecte Directiva privind combaterea abuzului sexual asupra copiilor și a exploatării sexuale a copiilor.

Conform datelor statistice ale Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, cele mai multe cazuri de abuz au fost cele prin neglijare, acestea fiind în număr de peste 11.

000.

Articol realizat de Aurel-Constantin BîrlibaCitiți monitorulcj.

ro și pe Google NewsFoto: depositphotos.

comCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns