LIVE Război în Ucraina – ziua 833: Progrese în G7 privind profiturile activelor rusești înghețate / Biden se va întâlni cu Zelenski și în Franța și în Italia / Statele Unite nu vor trimite instructori militari în Ucraina

Spread the love

Statele Unite și partenerii din G7 fac progrese în găsirea unor modalități de a furniza mai multe fonduri de care Ucraina are nevoie urgentă prin valorificarea profiturilor obținute din activele rusești înghețate, a declarat marți un înalt oficial al Trezoreriei SUA.

Brent Neiman, secretarul adjunct pentru finanțe internaționale, a spus că decizia recentă a Uniunii Europene de a utiliza fluxul anual de profituri excepționale obținute din activele imobilizate ar putea genera miliarde de dolari pe an pentru a ajuta Ucraina să lupte împotriva invaziei ruse, potrivit Reuters.

07:37 Summitul privind Ucraina organizat de Elveția va avea ca obiectiv să creeze o cale de implicare a oficialilor ruși în viitoarele discuții, după ce se va ajunge la un acord privind siguranța nucleară, securitatea alimentară și reîntoarcerea copiilor răpiți, se arată într-un proiect de document.

Întâlnirea din 15-16 iunie de la Lucerna se va concentra pe cele trei măsuri ca modalitate de a construi încrederea pentru ca Moscova să fie implicată ulterior pe un număr limitat de chestiuni, potrivit unui proiect de document consultat de Bloomberg.

Deși oficialii ruși au fost excluși din formatul actual, în document se spune că pentru sfârșitul războiului trebuie implicate toate părțile.

„Prin urmare, am convenit să întreprindem pași concreți care pot servi ca măsuri de consolidare a încrederii în domeniile menționate mai sus, cu implicarea ulterioară a reprezentanților Federației Ruse”, se arată în document, care ar putea fi modificat în cadrul negocierilor.

07:26 Joe Biden se va întâlni cu Volodimir Zelenski în timp ce se va afla în Normandia, a confirmat marți consilierul pentru securitate națională al Casei Albe, Jake Sullivan, adăugând că Statele Unite nu intenționează să trimită instructori militari americani în Ucraina.

„În ceea ce ne privește, nu plănuim o misiune de antrenament în Ucraina”, a declarat Sullivan.

„Ei au nevoie de mai multă apărare aeriană și lucrăm la asta și au nevoie de un flux continuu de armament pe care îl vom furniza”, a adăugat el, potrivit Reuters.

05:55 SUA: Biden se va întâlni cu Zelenski în Franţa şi la G7 în Italia.

Preşedintele SUA Joe Biden se va întâlni cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski în marja festivităţilor celei de-a 80-a aniversări a Debarcării în Normandia, apoi la summitul G7 din Italia, a anunţat marţi Casa Albă la scurt timp după plecarea preşedintelui american în Franţa.

–––––

Lasă un răspuns