Germania cere pregătirea pentru război până în 2029. Oficial german: „Trebuie să asigurăm descurajarea pentru a împiedica să se ajungă la ce este mai rău”

Spread the love

Germania cere pregătirea pentru război până în 2029.

Oficial german: „Trebuie să asigurăm descurajarea pentru a împiedica să se ajungă la ce este mai rău” Ministrul Apărării, Boris Pistorius, a declarat miercuri că Berlinul trebuie să îşi consolideze forţele armate germane pentru a fi pregătită din punct de vedere operaţional înainte de sfârşitul deceniului, relatează Deutsche Welle.

Pistorius a reiterat şi posibilitatea ca o anumită formă de serviciu militar să fie necesară după ce invazia la scară largă a Rusiei în Ucraina a generat îngrijorări cu privire la viitoarea securitate a Europei.

Vezi mai multe articole din categoria externe „Trebuie să fim pregătiţi pentru război până în 2029”, a declarat ministrul Apărării în timpul unei sesiuni de întrebări în camera inferioară a Parlamentului german.

„Trebuie să asigurăm descurajarea pentru a împiedica să se ajungă la ce este mai rău”, a spus el, adăugând că finanţele, materialele şi personalul sunt esenţiale pentru acest obiectiv.

„Într-o situaţie de urgenţă, avem nevoie de femei şi bărbaţi tineri şi puternici care să poată apăra această ţară”, a afirmat acesta, potrivit Deutsche Welle.

Pistorius a mai spus că, din acest motiv, crede că este necesară o „nouă formă de serviciu militar”, care „nu poate fi complet lipsită de obligaţii”.

Germania a suspendat serviciul militar obligatoriu în 2011.

Aproximativ jumătate dintre cetăţenii germani sunt în favoarea reintroducerii acestuia, potrivit unui sondaj realizat în martie de institutul de cercetare Forsa.

În luna aprilie, ministrul german al Apărării a semnat un ordin de reorganizare a armatei germane, ,,în aşa fel încât să fie cel mai bine poziţionat în caz de apărare, în caz de război”.

Noile orientări înlocuiesc un document predecesor din 1989 şi abordează acum ameninţările cibernetice şi războiul hibrid.

 

Lasă un răspuns