Dosarul morților suspecte de la Spitalul Sf. Pantelimon: Asistentă reținută. „Ar fi asistat direct la episoade în care s-ar fi redus doza de noradrenalină pentru pacienți”

Spread the love

Răsturnare de situație în cazul anchetei de la Spitalul Sf.

Pantelimon: o asistentă din secția de Terapie Intensivă a fost reținută miercuri pentru 24 de ore de procurori pentru mărturie mincinoasă.

Surse judiciare au declarat pentru HotNews că este vorba despre o asistentă „despre care s-au strâns dovezi că ar fi asistat direct la episoade în care s-ar fi umblat la doza de noradrenalină”.

Procurorii Parchetului Tribunalului București continuă audierile în dosarul deschis după ce au apărut acuzaţii că 17 pacienţi internaţi la Secția ATI a Spitalului Pantelimon au murit, în decurs de doar patru zile, ca urmare a reducerii voluntare, de către personalul medical, a dozei de noradrenalină, un neurotransmiţător utilizat pentru creşterea sau menţinerea tensiunii arteriale.

Potrivit surselor judiciare citate, reducerea dozei de noradrenalină este în continuare principala pistă urmărită de procurorii care anchetează acest caz.

Corpul de Control al Ministerului Sănătății și Colegiul Medicilor București au făcut propriile anchete la Spitalul Sf.

Pantelimon, în urma cărora au anunțat, încă din luna aprilie, că nu au identificat nereguli.

Articol în curs de editare.

Lasă un răspuns