Ce relaţie va fi între Moscova şi Washington după alegerile prezidenţiale din SUA? Vladimir Putin oferă un răspuns

Spread the love

Preşedintele Vladimir Putin a declarat miercuri că nimic nu se va schimba în ceea ce priveşte relaţiile dintre Rusia şi SUA, indiferent dacă Joe Biden sau Donald Trump va câştiga alegerile prezidenţiale americane din noiembrie.

Ce relaţie va fi între Moscova şi Washington după alegerile prezidenţiale din SUA? Vladimir Putin oferă un răspuns Anunţul a fost făcut de liderul rus în cadrul Forumului Economic Internaţional de la Sankt Petersburg, acolo unde a prezentat situaţia dezvoltării Rusiei, în contextul în care invazia forţelor ruseşti continuă în Ucraina, notează Associated Press (AP).

În cadrul evenimentului, preşedintele Vladimir Putin a afirmat că Moscova o să lucreze „cu orice preşedinte pe care îl va alege poporul american” şi este de părere că nu vor exista schimbări în privinţa Rusiei la nivelul politicii americane.

Vezi mai multe articole din categoria externe „Vă spun absolut sincer, nu aş spune că noi credem că după alegeri se va schimba ceva pe filiera rusă în politica americană”, a adăugat el.

„Noi nu credem aşa ceva.

Credem că nu se va întâmpla nimic atât de grav”, a afirmat acesta, potrivit sursei citate.

Putin a folosit forumul anual ca o vitrină pentru a prezenta dezvoltarea Rusiei şi pentru a căuta investitori.

Deşi întâlnirile cu jurnaliştii au făcut parte din sesiunile anterioare, el nu a acceptat întrebări din partea jurnaliştilor occidentali la evenimentul de la Sankt Petersburg de când a trimis trupe în Ucraina, scrie AP.

Anul trecut, jurnaliştii din ţări pe care Rusia le consideră neprietenoase – inclusiv SUA, Marea Britanie şi Uniunea Europeană – nu au fost invitaţi, iar oficialii şi investitorii occidentali s-au ferit, de asemenea, de sesiune după ce Moscovei i-au fost impuse sancţiuni de amploare din cauza Ucrainei.

Lasă un răspuns