Soţia premierului spaniol, citată de un tribunal din Madrid în legătură cu acuzaţii de corupţie

Spread the love

Un tribunal din Madrid a citat-o pe Begona Gomez, soţia premierului spaniol Pedro Sanchez, să se prezinte în faţa unui judecător în 5 iulie în legătură cu acuzaţiile de corupţie şi trafic de influenţă care l-au determinat pe soţul ei să ia în considerare demisia în aprilie, scrie Reuters.

Premierul Spaniei, Pedro Sanchez Solicitarea a fost făcută în cadrul unei anchete preliminare pentru a se stabili dacă aceasta şi-a folosit poziţia pentru a influenţa afacerile, a declarat marţi instanţa.

Sanchez a declarat la sfârşitul lunii aprilie că va rămâne în funcţie, după ce a făcut o pauză de cinci zile pentru a reflecta asupra demisiei, după anunţarea deschiderii anchetei preliminare, despre care a spus că este nefondată şi orchestrată de adversarii politici de dreapta.

Vezi mai multe articole din categoria externe Într-o scrisoare postată marţi pe X, Sanchez a declarat că i se pare „ciudat” că tribunalul a decis să o convoace pe soţia sa cu doar câteva zile înainte de alegerile europarlamentare din acest weekend şi că opoziţia de dreapta foloseşte tot ce îi stă în putere pentru a-l doborî.

„Vreau să vă spun că decizia mea de a continua să conduc guvernul este mai fermă ca niciodată”, a adăugat Sanchez.

Cazul a început după ce o organizaţie a susţinut că Begona Gomez şi-a folosit influenţa în calitate de soţie a prim-ministrului pentru a obţine sponsorizări pentru un curs universitar de masterat pe care l-a condus.

Lasă un răspuns