Percheziții DNA la polițiști locali din sectorul 1 suspectați că primeau mită până la 14.000 de euro de la patroni de cluburi sau terase

Spread the love

Procurorii DNA fac percheziții, marți, într-un dosar în care sunt vizați angajați ai Poliției Locale Sector 1 suspectați că începând cu anul 2003 au primit mită de la patroni de localuri sau terase, pentru a nu-i sancționa.

Anunțul inițial privind derularea perchezițiilor a fost făcut de primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, iar ulterior și DNA a transmis un comunicat în care spune că s-a sesizat din oficiu și „atrage atenția asupra necesității evitării dezinformării opiniei publice în legătură cu activitatea direcției privind modalitatea de sesizare și de derulare a urmăririi penale”.

DNA a anunțat, marți, printr-un comunicat de presă, că au loc percheziții la opt adrese din București, „din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale”.

DNA spune că ancheta a fost deschisă ca urmare a unei sesizări din oficiu și vizează suspiciuni privind săvârșirea, în perioada 2023 – 2024, a unor infracțiuni de corupție și fals de către funcționari publici din cadrul Poliției Locale Sector 1.

„Totodată, atragem atenția asupra necesității evitării dezinformării opiniei publice în legătură cu activitatea Direcției Naționale Anticorupție în ceea ce privește modalitatea de sesizare și de derulare a activității de urmărire penală, pentru a se evita transmiterea unor informații de natură a crea aparența desfășurării activității DNA altfel decât în cadru legal, în mod echidistant și imparțial”, mai susține DNA în comunicatul de presă.

Surse judiciare au declarat pentru HotNews.

ro că sunt vizați polițiști locali care primeau mită ca urmare a unor controale făcute la diversi comercianți, precum patroni de localuri, pentru a nu aplica sancțiuni.

Conform surselor citate, polițiștii locali cereau mită sume cuprinse între 1.

000 și 14.

000 de euro.

Cea care a anunșat inițial perchezițiile a fost primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

„Fosta echipă din administrația PSD – PNL care lua șpagă la Poliția Locală Sector 1 este destructurată.

Sunt percheziții ale ofițerilor anticorupție, în această dimineață, la Compartimentul Control Activități Comerciale.

Este vorba de polițiștii locali care fac verificări la cluburi, terase, comercianții din piețe etc.

Reamintesc că săptămâna trecută ofițerii DGA au ridicat 12 polițiști locali suspectați că ar fi luat mită – în urma unei plângeri venită din partea mea”, a scris Armand pe Facebook, marți dimineață.

Lasă un răspuns