Modele subiecte BAC 2024 la Limba și literatura română. Tipuri de subiecte care le pot pica elevilor

Spread the love

Examenul scris de Bacalaureat 2024 începe pe 1 iulie, cu proba la Limba și literatura română și continuă până pe 5 iunie, când are loc ultima probă scrisă, la Limba și literatura maternă.

Iată tipul subiectelor de BAC care le pot pica absolvenților de liceu la Limba și literatura română.

Subiecte BAC 2024 la Limba și literatura română primite de elevi la simularea Bacalaureatului din acest an: Ministerul Educației a publicat modele de subiecte la română și barem în baza cărora elevii s-au putut pregăti pentru simularea bacalaureatului 2024.

Acestea au aceeași structură ca subiectele la română primite la BAC de elevi și în anii trecuți.

Înaintea simulării BAC 2024 la nivel național, cu subiecte unice la română, la nivelul județelor s-au organizat simulări ale bacalaureatului la începutul acestui an.

Iată mai jos subiecte la română primite la simularea bacalaureatului 2024 în județe: Iată se subiecte au picat la BAC la Limba și literatura română în 2023: Subiecte și barem BAC la Limba și literatura română în 2022: Subiecte și barem BAC la Limba și literatura română primite de elevi în 2021: În 2023, elevii de la profilurile real și uman au primit la primul subiect la română la simularea BAC un text din Vasile Tițescu, „L-am cunoscut pe Liviu Rebreanu”, din volumul „Amintiri despre Liviu Rebreanu”.

La al doilea subiect a picat poezia „Versuri”, de Tudor Arghezi.

Al treilea subiect la română la simularea Bacalaureatului 2023 a avut ca cerință prezentarea relației dintre două personaje dintr-un basm cult studiat (uman), respectiv particularitățile de construcție ale unui personaj dintr-un basm cult studiat (real).

Conform Ministerului Educației, în 2024 calendarul examenului de Bacalaureat va fi următorul:

Lasă un răspuns