LIVE TEXT  Războiul din Ucraina, ziua 832. Şeful forţelor armate norvegiene: NATO are 3 ani să se pregătească până când Rusia îi va declara război

Spread the love

Primul atac al Kievului asupra Rusiei cu rachete americane a determinat răspunsul Moscovei, care a vizat o bază militară ucraineană din est.

Războiul din Ucraina, ziua 832.

Şeful forţelor armate norvegiene: NATO are 3 ani să se pregătească, apoi Rusia ne va declara război Legea defineşte, de asemenea, posturi specifice care necesită cunoaşterea limbii engleze şi stabileşte protocoale de utilizare a limbii engleze în diferite birouri guvernamentale şi din sectorul public.

Forţele ruse au atacat satele Veletenske şi Bilozerka din Kherson Oblast pe 4 iunie, omorând o persoană şi rănind două, a raportat guvernatorul Oleksandr Prokudin.

Vezi mai multe articole din categoria social Suspectul a fost reţinut în timp ce ar fi supravegheat potenţiale ţinte pentru un atac, a declarat Serviciul de Securitate al Ucrainei.

Cel puţin unul dintre suspecţi a fost implicat într-un presupus complot de asasinare a preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, în timp ce ceilalţi zece au fost implicaţi în planificarea diferitelor forme de sabotaj, cum ar fi incendierea, pe teritoriul Poloniei.

Protestatarii polonezi şi-au reluat blocada la punctul de trecere a frontierei Rava-Ruska-Hrebenne din cauza importurilor agricole ucrainene, a anunţat Serviciul ucrainean al Poliţiei de Frontieră la 4 iunie.

„(Hackerii) încearcă să cultive o anticipare a violenţei”, a declarat Clint Watts, şeful Centrului de analiză a ameninţărilor digitale de la Microsoft, în comentarii pentru New York Times.

China ar putea juca un rol diplomatic util dacă ar vrea.

„Vom continua să spunem clar Chinei că ne opunem acestor acţiuni, că vom trage la răspundere entităţile pentru aceste acţiuni şi i-am auzit pe omologii noştri europeni spunând acelaşi lucru”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Matthew Miller, la 3 iunie.

În trecut, cancelarul german Olaf Scholz a citat în mod repetat teama de escaladare ca fiind unul dintre principalele motive pentru limitarea sprijinului Germaniei pentru Ucraina.

Trei familii au scăpat din teritoriile ocupate de Rusia cu ajutorul organizaţiei Salvaţi Ucraina.

Trei dintre cei şase copii salvaţi sunt pe jumătate orfani.

Rusia a pierdut 512.

420 de soldaţi în Ucraina de la începutul invaziei sale, la 24 februarie 2022, a raportat Statul Major General al Forţelor Armate ale Ucrainei la 4 iunie.

Acest număr include 1.

290 de pierderi suferite de forţele ruse doar în ultima zi.

Potrivit raportului, Rusia a pierdut, de asemenea, 7.

794 de tancuri, 15.

020 de vehicule blindate de luptă, 18.

228 de vehicule şi rezervoare de combustibil, 13.

345 de sisteme de artilerie, 1.

092 de sisteme de rachete cu lansare multiplă, 827 de sisteme de apărare aeriană, 357 de avioane, 326 de elicoptere, 10.

766 de drone, 27 de nave şi ambarcaţiuni şi un submarin.

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a sosit în Guineea la 3 iunie, în cadrul vizitelor sale în curs de desfăşurare în Africa de Vest.

Aceste vizite au loc pe fondul loviturilor de stat şi al nemulţumirilor crescânde faţă de aliaţii tradiţionali, precum Franţa şi Statele Unite, ceea ce a determinat unele ţări să îşi schimbe alianţele către Moscova.

Unităţile de apărare aeriană ruse ar fi interceptat la 3 iunie 20 de drone ucrainene în sudul regiunii Kursk, care se învecinează cu Ucraina, potrivit guvernatorului regional Alexei Smirnov.

Forţele ruse au lovit şapte comunităţi din regiunea Sumy, în nord-estul Ucrainei, în 18 atacuri separate pe parcursul zilei, a raportat administraţia regională la 3 iunie.

Nu au fost raportate victime.

Ucraina a cerut partenerilor internaţionali să livreze mai multă apărare antiaeriană în urma creşterii numărului de atacuri ruseşti care vizează infrastructura energetică începând din martie şi a atacurilor aeriene devastatoare din regiunea Harkov, scrie The Kyiv Independent.

Forţele armate ruse au atacat o instalaţie militară a Gărzii Naţionale Ucrainene din Dnipropetrovsk, la primele ore ale dimineţii.

Ria Novosti relatează acest lucru, citându-l pe coordonatorul militar local.

La rândul său, guvernatorul regional ucrainean Serghei Lisak confirmă atacul, susţinând că blocuri de apartamente şi structuri civile au fost lovite.

Focurile antiaeriene au doborât două rachete, iar resturile au rănit câţiva civili, inclusiv un bebeluş de numai o lună.

Şeful forţelor armate din Norvegia, Eirik Kristoffersen, consideră că NATO are o fereastră de doi până la trei ani pentru a se pregăti înainte ca Rusia să-şi reconstruiască capacităţile de a lansa un posibil atac convenţional.

Acest lucru a fost raportat de agenţia de presă americană Bloomberg, subliniind că aceasta este o perioadă de timp mai scurtă decât cea estimată de mai mulţi oficiali occidentali în evaluările lor asupra războiului din Ucraina.

Lasă un răspuns