LIVE Război în Ucraina – ziua 832: Ucraina a tras cu HIMARS în Rusia – ISW /Kievul poate folosi avioanele F-16 furnizate de Olanda pentru a ataca direct teritoriul rus

Spread the love

Ucraina a folosit rachete HIMARS, furnizate de SUA, pentru a lovi o țintă militară de pe teritoriul Rusiei, potrivit analiștilor de la ISW.

Un oficial ucrainean a afirmat că trupele Kievului au lovit un sistem rusesc de rachete de pe teritoriul țării invadatoare, dar nu a precizat dacă au fost folosite arme armericane.

SUA a ridicat parțial interdicția pusă Ucrainei de a-i folosi armele împotriva unor ținte din interiorul teritoriului rusesc.

08:57Trupele ruse au lansat un atac cu rachete în orașul Dnipro, potrivit șefului administrației militare regionale, Serhiy Lysak, citat de Meduza.

Șapte persoane, inclusiv un bebeluș, au fost rănite.

Forțele de apărare aeriană au doborât două rachete pe care trupele rusești le-au tras asupra orașului, a mai spus Lysak.

Mai multe mașin au fost avariante și ferestrelor unor case și clădiri au fost sparte.

Forțele Aeriene ale Forțelor Armate Ucrainene au declarat că trupele ruse au atacat regiunea Dnepropetrovsk cu două rachete de croazieră Iskander-K trase de pe teritoriul Crimeei.

Ambele au fost doborâți, a declarat într-un comunicat comandantul Forțelor Aeriene Ucrainene Nikolai Oleșciuk.

07:56 Forțele ucrainene au distrus apărarea antiaeriană din interiorul Rusiei, „probabil” cu sistemul de rachete HIMARS furnizat de americani, cred analiștii de la Institutul pentru Studiul Războiului (ISW).

Barajul de rachete a lovit o baterie rusească de apărare antiaeriană S-300/400 din regiunea Belgorod pe 1 sau 2 iunie, a precizat thinktank-ul cu sediul în SUA.

Sursele rusești au afirmat din ce în ce mai des că forțele ucrainene folosesc HIMARS pentru a lovi regiunea Belgorod de când SUA au ridicat parțial restricțiile privind capacitatea Ucrainei de a folosi arme furnizate de SUA pentru a lovi ținte militare în zonele care se învecinează cu regiunea Harkov.

Sursele rusești vor continua probabil să caracterizeze orice lovitură reușită în regiunea Belgorod ca fiind o lovitură HIMARS, indiferent de sistemul utilizat, mai spun analiștii de la ISW.

Sistemul rusesc a fost localizat la aproximativ 60 km de linia frontului din nordul regiunii Harkov și la peste 80 km de orașul Harkov, a precizat ISW.

Aceasta se afla în raza de acțiune a HIMARS, depășind în același timp raza de acțiune a altor sisteme despre care se crede că sunt folosite de forțele ucrainene pentru a lovi regiunea Belgorod.

Oficialii ucraineni nu au comentat încă atacul.

07:26 Forţele ucrainene au afirmat luni că au lovit cu succes un sistem de rachete ruseşti S-300 folosind arme furnizate de Occident în interiorul teritoriului rusesc, potrivit CNN, citat de News.

ro.

–––––

Lasă un răspuns